Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV ÎȘI REIA PERIPLUL PRIN INSTANȚELE DE JUDECATĂ!

10. septembrie. 2019

Fostul consilier oficial al premierului Dăncilă, azi neoficial din biroul de la Băneasa, Darius Vâlcov își reia zilele acesta periplul prin sălile instanțelor de judecată. Prima oprire este la Tribunalul Dolj unde miercuri va avea loc un nou termen în dosarul în care este judecat pentru luare de mită. Administrarea probatoriului se apropie de final astfel că sunt mari șanse ca în perioada următoare instanța să se propunțe pe fond. Dosarul în cauză a fost înregistrat pentru prima dată în februarie 2016 pe rolul Tribunalului Olt iar la mai bine de un an, mai exact în iulie 2017 competența soluționării cauzei a fost declinată către Dolj.

Săptămâna viitoare, Vâlcov ar trebui să se prezinte în fața celoor 5 judecători de la ICCJ care judecă recursul formulat de inculpat în dossarul în care a fost condamnat pe fond la 8 ani de încchisoare cu executare. S-au consumat deja două termen din acest proces, la ambele Vâlcov fiind absent, motiv pentru care instanța de judecată i-a pus în vedere prin încheierea de ședință să se prezinte la instanță „pentru a-și exprima punctul de vedere, în sensul de a preciza dacă dorește să dea declarație în această fază procesuală, iar în cazul în care nu se poate prezenta la instanță să depună o declarație autentificată din care să rezulte, fără echivoc, poziția acestuia cu privire la acest aspect.” Și tot la ultimul termen înainte de vacanța judecătorească, completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a admis mai multe probe solicitate de incupatii implicati în acest caz, printre acestea si audierea ca martori a lui Vasile Blaga si a oamenilor de afaceri Theodor Berna si Andrei Ovidiu Ramba. O altă probă admisă este inregistrarea declarației în care Darius Valcov a recunoscut inițial acuzațiile DNA. și despre care spune acum că ar fi fost dată sub presiune.

În aceeași zi în care ar trebui să se prezinte la ICCJ, Vâlcov are termen și în al treilea dosar în care este judecat pentru instigare la dare și luare de mită în legătură cu afacerea Millenium Topographica, societatea despre care unul dintre denunțătorii săi, respectiv Daniel Bărbulescu, a declarat procurorilor că a înființat-o la ordinul lui Vâlcov și din banii acestuia.

Același consilier care potrivit unor surse, la scurt timp de la eliberarea din funcție, a fost reevaluat și mai mult decât atât și-a recăpătat poziția în luarea deciziilor atât la nivelul PSD cât și al Guvernului, ba chiar și-a extins-o (sfera politică!!!), mai este vizat în alte două anchete la DNA – Structura centrală. Aceste cazuri sunt disjunse din dosarul în care a fost condamnat, în faza de fond, la 8 ani de inchisoare . Pe 28 ianuarie 2019, procurorul Dănuț Volintiru, șeful Secției de combatere a coruptiei din DNA, a decis continuarea cercetărilor în cele două dosare și declinarea competenței către parchetele locale din Slatina și Olt precum și la DIICOT- Structura Teritorială Olt în alte cauze.
Așadar, se anunță o toamnă agitată dar și plină de surprize. Și nu doar în ceea ce privește latura penală…


Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!