Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DARE DE MITĂ: ANDRA BĂRBULESCU, FINA ȘI DENUNȚĂTOAREA LUI VÂLCOV-PUSĂ SUB CONTROL JUDICIAR!

04. septembrie. 2019

Se anunță o toamnă mai mult decât interesantă, nu doar pe plan politic dar și… juridic. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus la începutul acestei săptămâni luarea măsurii controlului judiciar împotriva Andrei Bărbulescu, fina lui Darius Vâlcov, cea care a predat seiful nașului la DNA odată cu o serie de înscrisuri olografe ale acestuia și bineînțeles denunțurile… corespunzătoare.

Ca urmare a solicitării dvs., vă încunoştiinţăm că la data de 02.09.2019, procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpata B.A.L., din mun. Slatina, jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev.de art.290 alin.1 C.p., rap.la art.6 din Legea 78/2000.

Pe timpul executării măsurii preventive, inculpatei i-au fost impuse mai multe obligaţii printre care şi acelea de a nu comunica cu martorii din respectiva cauză şi, respectiv, de a nu depăşi raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea organelor judiciare, pe rolul cărora se află cauza.

  Din probele administrate până în prezent de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă tribunalul Olt ”rezultă existenţa unei activităţi infracţionale care se circumscrie tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunii de „dare de mită”.

Concret, în calitate de administrator de fapt al SC BEST SALE SRL, la data de 11.10.2017, i-a remis numitei  C.E. – consilier superior la A.J.F.P. Olt- Inspecţia Fiscală şi care era desemnată să desfăşoare procedura de inspecţie fiscală la sediul SC BEST SALE SRL Slatina,  suma de 5.000 de lei, banii fiind puşi într-un plic, în geanta personală a funcţionarei,  încât aceasta să nu ia în calcul şi să nu verifice toată evidenţa contabilă a societăţii. Mai mult, aceasta i-a transmis funcționarei indicații clare conform cărora să stabilească  obligaţii fiscale, mult diminuate, în sarcina respectivei societăţi.

Măsura controlului judiciar a fost deja contestată de Andra Bărbulescu, fiind deja stabilit un prim termen de judecată.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!