Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#CARACAL: DINCOLO DE NIŞTE DEMITERI….

29. iulie. 2019

Oficial au căzut câteva capete după tragedia de la Caracal. Conducerea IPJ Olt demisă, la fel și la Prefectură s-a cerut schimbarea prefectului și a subprefectului(n.n. încă nu avem publicare în MoF). E nimic, e doar o amărâtă de picătură într-un oceam. Putregaiul e mare, e adânc înfipt iar dacă acum, de la polițiști, la procurori, judecători și oameni politici, respectiv șefi de imnstituții nu vor fi trași la răspundere, Alexandra a murit degeaba! Se poată zile acestea tot mai des expresia „să nu politizăm cazul”. În cea mai mare parte defilează cu ea deontologii, pentru că, nu-i așa, ca de fiecare dată când vorbim de un astfel de evenimenent, se găsesc ipocriți care să-l exploateze în interes personal. De acord, să nu încerce vreun politician, indiferent sub ce umbrelă a ajuns el într-o poziție, să se urce pe aceasta tragedie în unica și preferata lui preocupare- accederea tot mai sus și folosirea ca armă pentru lovirea adversarului. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie arătați cu degetul și chiar traşi la răspundere, cum spuneam, cei vinovați, de la responsabilii iresponsabili până la politicienii care au contribuit cu înverșunare la crearea acestui sistem care nu salvează ci dimpotrivă, ucide!

Ce se întâmplă dacă azi nu arăți că cel care a garantat, a insistat și l-a impus pe Nicolae Mirea în functia de șef al Poliției Caracal, în ciuda plângerilor înaintate de cetățeni la adresa comportamentului său, este chiar unul dintre „aleşii” Oltului, Dan Ciocan. Se întâmplă că, după ce „lucrurile se liniștesc”-pentru Alexandra s-a sfârsit totul!!!- același Ciocan, își va impune o noua pupilă la fel de incompetentă(mai rău probabil nu există!). Pe aceeași criteriu, slugărnicia, și nu profesionalismul șefului Poliției Caracal. Știm, azi deputatul pozează în unele cercuri într-un personaj afectat de ce se întâmplă, dar nu-l mustră absolut deloc conștiința că omul lui e complice la ce s-a întâmplat. Are sau poate nu are constiința, dar tupeu sigur nu-i lipsește. Să își impună, așa cum spuneam, un om de-al lui în perioada următoare(păi cum, e fieful lui, luat pe persoană fizică, nu?)sau să vină la anul să mai ceară un mandat de deputat inclusiv părinților Alexandrei! Dacă frații Ciocan nu erau lăsați să-și impună la Poliția Caracal finul, cel a cărei atitudine este strigătoare la cer, poate azi cel puțin o viață ar fi fost salvată!

La fel se va întampla si cu Iordache! Da, da, acel Florin Iordache, care în ultimii doi ani a devenit apărătorul infractorilor și care cu tupeul caracteristic, vorbește de comisie de anchetă parlamentară. Dar nu azi, nici mâine, ci când vine din concediu. Oricum Alexandra nu mai e printre noi iar Delia… e bine! Da, da, e bine la BNR!!! Ar fi trebuit să tacă Florin Iordache, să se faca nevăzut, să gândească la recursul compensatoriu, la sesizarile pe complete pentru salvarea corupților, la modificările la codurile penale în favoarea acelorasi corupți care-i oferă lui beneficiile puterii și la totalul dezinteres pentru siguranța cetățenilor. Si el va veni la anul la Olt, chiar și la Caracal, tot cu tupeu, tot pentru voturi! Asta e o certitudine! Și nu sunt singuriice azi stau la pândă și caută să beneficieze de pe urma tragediei a două familii(cel puțin până la acest mment). Demiterile, cele de până acum, îi atrag ca un magnet pe mulți, unii au făcut potecă în biroul ministrului Moga- au ei om pentru la Prefectură, alții trag sfori ca scandalul să se ducă în oricare altă direcție care-i ocolește pe ei și în același timp le lasă cale liberă. O mizerie, după o altă mizerie și din păcate rezultatul este o dramă greu de descris, imposibil de acceptat.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!