Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AUTODENUNȚUL LUI VÂLCOV, VIZIONAT LIVE LA ICCJ!

25. iunie. 2019

Se anunță show pe cinste în apelul din dosarul în care Vâlcov a fost condamnat la 8 ani cu executare pe fond. La termenul din 11 iunie
inculpatul a cerut, prin avocat, vizionarea înregistrării autodenunţului, dar şi audierea celor doi avocaţi care l-au asistat atunci. 
„A fost depusă vreo plângere pentru malpraxis?”, a întrebat judecătoarea Lavinia Lefterache, preşedinta completului de judecată. Răspunsul primit de la avocatul lui Vâlcov a fost negativ. Procurorul de şedinţă al DNA a fost de acord cu administrarea acestei probe şi a cerut instanţei „vizionarea tuturor declaraţiilor date de inculpat la urmărirea penală” iar prin încheierea de ședință completul a admis solicitarea de emitere a unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru înaintarea suportului optic ce conţine declaraţia 31.03.2015, în vederea audierii în şedinţă publică!

Incuviinteaza proba cu inscrisuri constand in emiterea unei adrese catre Directia Nationala Anticoruptie pentru inaintarea suportului optic ce contine declaratiea inculpatului Valcov Darius Bogdan din 31 martie 2015, in vederea audierii in sedinta publica

Este vorba despre acordul de recunoaștere pe care Vâlcov l-a încheiat cu procurorii DNA și pe care la audierea de la fond a declarat că nu și-l menține, acuzând că a fost manipulat să-l scrie.

Nu imi mentin declaratiile date dupa 31 martie 2015. Mi-am dat seama că am fost înşelat cu privire la încheierea acordului de recunoaştere în momentul în care s-a extins urmărirea penală şi cu privire la fapta de spălare a banilor. Acesta este motivul pentru care nu îmi menţin declaraţiile date începând cu 31 martie”  declara Vâlcov în septembrie 2017 în fața instanței care l-a condamnat cu executare.

În motivarea sentinței
judecătorii ICCJ arată cum de la inculparea sa în dosar și până la încheierea cercetării judecătorești Vâlcov a jonglat atât cu acordul de recunoaște cât și cu denunțul astfel încât să obțină din partea instanțelor o decizie favorabilă sieși, în prima parte a procesului penal pentru eliberarea din arest invocându-le ccu scopul de a obține clemența judecătorului de drepturi și libertăți iar ulterior, la finalul procesului pe fond negându-le total în speranța unei soluții favorabile din partea completul de 3 judecători.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!