Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#SANDILĂU ÎNCĂ UNA PENTRU VÂLCOV: ACȚIUNE ÎN RĂSPUNDERE CIVILĂ DELICTUALĂ!

24. iunie. 2019

După ce publicarea pe Facebook, în august 2018, un protocol de colaborare între SRI şi Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la „cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, încheiat în decembrie 2016, i-a adus lui Vâlcov al patrulea dosar penal, o altă postare pe aceeași rețea de socializare îi dă bătăi de cap. Este vorba despre mesajul ironic postat la adresa dintre protestatarii Rezistînsoțit și de un act medical pe numele respectivului: „Ce avem noi aici? Sandilău cu acte-n regulă”, a scris Vâlcov. Acesta nu s-a sfiit la acel moment să facă glume pe seama afecţiunii cu care a fost diagnosticat bărbatul care s-a remarcat la protestele Rezist. 

În luna martie, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 1.000 de lei pe Vâlcov pentru discriminare și încălcarea dreptului la demnitat: ”Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de ”sandilău” și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare”(Decizia CNCD). 

Sandu Matei, protestatarul a cărui fișă medicală a fost publicată de Darius Vâlcov pe pagina sa de Facebook a reacționat la acel moment pe aceeași rețea de socializare anunțând că îl va da în judecată pe consilierul premierului Viorica Dăncilă. „Acum 11 ani rămâneam singur cu 2 fetițe de 2 respectiv 8 ani, dar din păcate un politruc cu epoleți îmi aduce aminte azi ce momente triste am trăit în acea perioadă… (…)RUȘINE vâlcov, RUȘINE dragomir (pt cunoscatori)! Pam pam Vă pupa Fam. Matei, ne vedem în instanță!”, a scris Sandu Matei.  Ceea ce ulterior s-a și concretizat printr-o acțiune înregistrată pe rolul Tribunalului București.


Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!