Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV NU SE LASĂ DUS: DAT AFARĂ DIN GUVERN, S-A ACIUAT ÎN SEDIUL DIN BĂNEASA!

18. iunie. 2019

Demis prin demitere din funcția de consilier al premierului, Vâlcov nu se lasă dus cu una cu două. Se agață de orice poziție în speranța unei noi ”relansări”. Sau cel puțin una care să-i permită să defileze cu ea în instanță. Azi își face veacul în sediul PSD din Băneasa. În biroul de odinioară, din vremurile când Dragnea era șef la partid și nu locatar la Rahova, și unde ”concepea” celebrul program de guvernare de care azi social democrații nu doar că se dezic dar au anunțat public că-l vor modifica din temelii. Ce face? Nu face! Doar speră la un nou joc de imagine, în stilu-i caracteristic încercând să inducă în opinia celor ce-l văd în sediu ideea că încă mai contează în ecuație. E doar tolerat pentru că, cel puțin până acum, nimeni nu s-a împiedicat de el, liderii partidului fiind preocupați de alte chestiuni decât de detalii nesemnificative. Veșnica manipulare! De-a lungul timpului, în toate cele trei procese, două aflate în faza de fond și al treilea la apel, a invocat, nu doar o dată, în motivarea cererile de amânare, imposibilitatea de a se învoi de fiecare dată pentru a se prezenta în instanță:

”Având în vedere ca după foarte mult timp a reușit în sfârșit să își găsească un loc de muncă, îl afectează foarte mult să se învoiască în fiecare săptămână,  să bată drumul București –  Slatina” (14 septembrie 2014, angajat al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor. )

Ba mai mult, ulterior, după numirea în cabinetul Dăncilă, în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Dolj în care este judecat pentru două fapte de luare de mită și trafic de influență, s-a folosit de ”job” pentru a scăpa de controlul judiciar:

Doamna președintă vă rog să îmi ridicați această măsură pe care o am de di ani și jumătate. Vă rog să îmi dați acest drept să îmi fac munca. În calitate de consilier guvernamental este foarte greu să vin să semnez la Slatina, trebuie să fiu la ore stabilite. Este greu. Am încercat să vorbesc la Poliție să modificăm ora însă mi-au spus că nu este posibil, așa este programul. Recunosc că de două ori chiar am întârzîiat, am ajuns la ora șase din cauza traficului, dar am avut noroc că m-au înțeles, au fost cuminți domnii polițiști(n.n. dacă nu la IPJ Olt, atunci unde atâta cumințenie față de inculpat?!). Vreau să vă spun că pe data de 23 nu o să pot să fiu prezent. Este și presa aici în sală… nu pot să vă spun de ce dar vreau să îmi îngăduiți să vină doar avocatul. Probabil eu o să o însoțesc pe doamna premier într-o delegație în afara țării. Sau nu mă duc dacă dumneavoastră nu îmi îngăduiți. Cum fac?”- declarație Darius Vâlcov, 9.05.2018

Reamintim că nici la termenul trecut din apelul dosarului în care a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare Vâlcov nu a fost prezent în sala de judecată și mai mult, prin apărătorul său a incercat o nouă amânare. Fără succes însă!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!