Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

STĂNESCU A RATAT DIN NOU VALUL…

09. iunie. 2019

Cu siguranță faptul că funcția de peședinte executiv al PSD nu mai e deținută de Paul Stănescu nu e o mare pierdere. Deși ea vine la doar două săptămâni după ce fusese numit în funcție. E știut lucru, nimeni nu e de neînlocuit. Însă de data asta, de departe, părea că poziția exprimată de acesta cu privire la momentul organizării unui congres ar fi fost cea mai aproape de realitate(arată cele mai multe calcule și nu ”armetice”!). Una care poate nu avea capacitatea de a readuce partidul în pole position dar cel puțin ar fi avut o minimă șansă să oprescă pierderea procentelor , așa înjumătățite cum sunt astăzi: „Eu vedeam o altă desfăşurare a parcursului alegerilor în partid. Am spus public că ar trebui să avem un cogres rapid pentru modificarea statutului şi desemnarea candidatului PSD la funcţia prezidenţială şi după prezidenţiale să putem organiza şi un congres de alegeri pentru conducerea partidului, dar în condiţii de linişte, să se stabilizeze lucrurile.” Până acum aș fi riscat să fiu total de acord cu Stănescu. Asta dacă nu ar fi venit rapid și mai ales… ”direct” și explicația ”oficială” a demisiei sale direct ca nuca-n perete: „Din motive personale mi-am dat demisia din preşedinte executiv interimar, direct. Sunt alături de doamna Viorica Dăncilă, până la viitorul congres. Motivele sunt aceleași, personale. ” Nu știu pesediștii cum sunt dar când auzi o asemenea explicație n-ai cum să nu-ți aduci aminte de recent încheiata epocă Dragnea. Mai mult sau mai puțin încheiată dacă analizezi atitudinea pe care vineri, după CEX, au avut-o unii lideri ai PSD, în deosebi binecunoscuții puciști Firea, Stănescu, Ciolacu. De ce s-a urcat Dragnea în copac? Păi ne-a spus chiar fostul executiv Stănescu: ”Eu discutam asta inainte cu colegii mei, prieteni foarte buni, lideri de organizatii, primari, imi spuneau in campanie dar multi s-au ferit sa zica public. Dragnea n-a inteles si au fost si colegi care l-au sustinut. Eu i-am spus, dar nu a inteles.

Upsss!!! Unde suntem azi(n.n.noi pe baricade, despre ei, pesediștii, e vorba în propoziție!)? Fix în același punct al neasumării unei poziții ferme, al pititului după cireș, după fustă sau motostivuitoare, oriunde și nu în față, acolo unde trebuiesc spuse lucrurilor pe nume! Nu poți tu Stănescu să ieși public la oră de maximă audiență și să garantezi succesul PSD la prezidențiale pentru ca a doua zi să te ridici de la masă pentru că… treaba ta! Mai degrabă la ieșirea de la CEX s-a văzut o înghesuială la băgat gunoiu’ sub preș. Cap de listă rămâne liderul de la Olt, vedeta zilei de vineri, care exact ca în vremurile când participa la partidele de vânătoare cu Dragnea, a încercat un joc prost de imagine(?!) și-a dat cu ”personalul” în microfoane. Dacă ar fi fost să-i dăm crezare, problemele personale n-au apărut peste noapte, pe de o parte(n.n. sunt de mai bine de două săptămâni, să nu ne golănim, zic și mai mult, iar ce e can can- ieftin rău trebuie să recunoaștem- ca valul trece!) iar pe de altă parte nu ar fi interferat în nici un fel în activitatea de președinte executiv. Și mai mult, când te lovește”personalul”(n.n. insistăm a spune că ceea ce s-a încercat e departe de a fi o lovitură de imagine, fiecare e răspunzător de propriile fapte și nu alții!) te retragi cu totul. Și de peste tot!

Ori, în actualele condiții, rămâne doar aceeași atitudine puțin slugarnică, puțin neasumată și poate și puțin mai mult arogantă. Nici azi Stănescu n-a încălecat valul din aceleași calcule ”armetice” și grație aceluiași cec în alb pe care lupii tineri se încăpățânează să îl pună la dispoziția lui. Pe semne că s-au obișnuit și chiar a început să le placă pentru că este al dolea pe care îl ratează și tot a doua oară când joacă la ruletă(politică!) organizația de la Olt! Mâine, rămâne de văzut dacă al treilea va fi cu noroc în condițiile în care ”laboratoarele” par a fi aceleași!

P.S. Perseverând, Oltul Puternic ar putea concura la cel mai bun cor al bocitoarelor! Interesant e că nu bocesc la căpătâiul propriului viitor politic ce se duce mai degrabă spre… trecut!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!