Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BREAKING: UPDATE! CONTROL JUDICIAR ȘI INTERZICEREA DREPTULUI DE A INTRA ÎN PRIMĂRIE PENTRU PRIMARUL DE LA GOSTAVĂȚU !

29. mai. 2019

Update: Procurorii din cadrului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile împotriva primarului comunei Gostavățu. Totodată, i-a fost interzis dreptul de a intra în primărie, ambele măsuri putând fi contestate în instanță de către edil.

”Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unor activităţi infracţionale care se circumscriu tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunilor de „luare de mită”, fapte prev. şi ped. de art.289 alin. (1) C. pen. rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 lit. a din Legea nr.78/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 C. pen., în sensul în care inculpatul P.M.Ş., în calitate de primar al com. Gostavăţu, jud. Olt, în perioada 2008-2018, a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate (reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sedii sau puncte de lucru în com. Gostavăţu, jud. Olt şi deţinători de utilaje agricole) de pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună (deși la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului din comună), în legătură cu întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu sau pentru îndeplinirea unor acte contrare acestor atribuţii(procese-verbale de sancţionare contravenţională, nedarea în debit a amenzilor contravenţionale,  emiterea acordului de funcţionare pentru agenţii economici, sesizări la diferite instituţii ale statului în vedere efectuării de controale la agenţii economici, etc.) (117 acte materiale).”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Primarul comunei Gostavățu este audiat în aceste momente la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Şe vorbeşte la acest moment despre şapte denunțători într-um dosar deschis din iulie 2018! Aceştia îl acuză că le cerea bani sub pretextul ” pentru zilele comunei” dar banii pare că ajungeau „în buzunar”. Mai mult, aceştia reclamă faptul că refuzul se lăsa cu amenzi pentru diverse în baza unor hotărâri de CL. O parte dintre denunțători au depus la dosarşi înregistrări cu acțiunile edilului.

Ştire în curs de actualizare…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!