Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

STĂNESCU, VOTAT PREȘEDINTE EXECUTIV AL PSD. PARCĂ AM MAI VĂZUT FILMUL ĂSTA…

28. mai. 2019

În Biroul Politic permanent al PSD reunit marți dimineața , a doua zi după ce Liviua Dragnea a luat calea penitenciarului Rahova unde are de ispășit o pedeapsă de 3 ani și șase luni, Paul Stănescu a fost votat interimar în locul Vioricăi Dăncilă care preia conducerea partidului. Ierarhic, azi Stănescu este considerat al doilea om în partid(în ordinea funcțiilor!). Dacă ar fi să ținem cont de faptul că informația a fost dată ”pe surse” încă dinaninte să înceapă BPJ-ul, ulterior bineînțeles confirmată, pare că ceea ce impută vechii conduceri majoritatea social democraților vocali(n.n.decizii legateîntr-un cerc restrâns, format din Liviu Dragnea, OlgutaVasilescu, Claudiu Manda si Darius Valcov) este o meteahnă la care încă nu se va renunța. Și tocmai din acest motiv, nu singurul însă cel mai vizibil, spunem că parcă am mai văzut acest film. În mare parte cu aceiași actori și cu siguranță interesele nu diferă prea mult. Ieri era Paul prietenul lui Liviu, baron ca și el(n.n. fără șosete flaușate, e drept!), parteneri de vânătoare, atent și cu Tel Drum din calitatea de președinte al CJ Olt( 2013-7,2 milioane de lei către Tel Drum, prin cerere directă de ofertă, pentru „lucrări de construcții și drumuri” în județul Olt, chiar la o lună după o vânătoare de pomină în Teleorman ), susținător înfocat, mai mult chiar umbra lui Dragnea la dărâmarea Guvernului Grindeanu și Tudose.

Recompensat în timp pentru prietenie cu funcția de vicepreședinte la nivel național, apoi ministru și vicepremier în Guvernul Dăncilă. Însă pe cât de repede a venit răsplata pentru fidelitatea față de liderul suprem pe atât de repede i s-a dat la glezne lui Stănescu atunci când , după ani de zile în care a acceptat să gândească alții pentru el(păi nu așa zicea Vâlcov că e bine?!) a crezut că poate gândi singur. S-a înșelat, a fost pus la punct la grămadă cu ceilalți ”puciști”, aruncat în curtea statului paralel pentru ieșirile sale(vezi scrisoare buclucașă), remaniat din Guvern, într-un cuvânt tras pe linie moartă, ba chiar amenințat de Dragnea și Vâlcov prin diverse portavoci(au fost chiar mici încercări) cu preluarea organizației de la Olt.

Dacă azi Stănescu nu e la Vișina și este ”vedeta zilei” este doar pentru că, după palma încasată în plex de la Dragnea, n-a luat drumul Oltului ci pe cel al Palatului Victoria cu stație în biroul premierului Dăncilă. Prietenul cel mai bun al lui Dragnea(n.n. să nu uităm demisia scrisă de mână de Stănescu în semn de solidaritate cu Dragnea după condamnarea de la referendum) a devenit sfătuitorul de bază al premierului Dăncilă. În același birou s-a luat și decizia ca Stănescu să accepte pe 26 noiembrie să demisioneze(inițial nu s-a lăsat dus iar în CEX-ul în care i s-a cerut demisia premierul s-a abținut de la vot!!!), tot acolo s-a decis ca, înarmați cu răbdare, pe ici pe colo și câte un selfie buclucaș, să aștepte și rândul lor. Adică fix ceea ce se întâmplă azi! Vom vedea ce se întâmplă de mâine, poate totuși regizorii vor face modificări la scenariu…

P. S. Să nu uităm totuși de prietenul prietenului lui Pahonțu, nici de refuzul ICCJ de a redeschide un dosar instrumentat de DNA cu Stănescu în calitate de intimat- cu sau fără plicul galben, și bineînețeles să nu uităm episodul refuzului acceptării remanierii de către Iohanis! Memoria colectivă nu poate fi totuși atât de scurtă!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!