Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BREAKING:”LUĂM ÎN CALCUL CA SLATINA SĂ SE RETRAGĂ DIN CAO ”

23. mai. 2019

”BUȘEU”! În direct și-n reluare, Moț anunță că ia în calcul varianta ieșirii Municipiului Slatina din Compania de Apă Olt unde în prezent este acționar majoritar și la al cărei capital a venit anual, de la preluarea mandatului, cu aport substanțial.

Compania de Apă nu este a Slatinei. Nu e a noastră. Nu e sub tutela noastră. E sub tutela ADI Oltul. Este a județului Olt. Oricum toate lucrarile sunt extrem de proaste! Calitatea apei nu e așa cum trebuie. Eu sper la POIM, daca nu reușim sa semnam, luăm serios în calcul varianta ca Slatina sa iasă din CAO şi să facem noi la Slatina o companie”(declarație emisiunea „Imperativ”)

Este pentru prima dată de când a fost instalat la Primăria Slatina când primarul Mot își exprimă nemulțumirea (gandită, bine calculată şi la țintă aruncată informația) cu privire la lucrările executate de CAO şi la calitatea apei. O astfel de atitudine (pentru publicul care nu cunoaște aspecte din bucătăria internă a găștii) am văzut-o la un alt primar, plecat din primărie în cătușe, Minel Prina, când încerca să convingă completul de 3 judecători că el nu a avut legătură cu șpaga de la Tehnologica, dimpotrivă, a criticat PUBLIC (adică ceea ce a făcut Moț azi) lucrările executate, ca probă în apărare invocând presa (si la Mot cu siguranța rămâne înregistrarea emisiunii… la nevoie). Asta pe de o parte. De cealaltă parte, societatea de care azi se leapadă, pe care spune ca nu o tutelează, este aceeaşi unde într-o dimineață, la început de mandat, a schimbat directorul!

„Primăria municipiului Slatina anunţă demiterea directorului general al S.C. Compania de Apă OLT S.A. Slatina, Bogdan Graţian Langa. Decizia a fost luată în cursul zilei de miercuri – 21 septembrie, la cererea primarului municipiului, Emil Moţ”.(pentru posesorii de memorie scurtă!)

Nu iese des pe sticlă(de la localele din 2016 a mai scos capul acum în campania pentru europarlamentare) da’ și când scapă… dă cu ”bușeuri” și-n stânga și-n dreapta.

Punctul care va declanşa ieșirea Slatinei din CAO, potrivit declarației de mai sus, se numeste Contractul de finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020 (POIM 2014-2020)”, în valoare de 150 de milioane de euro, pentru care studiul de fezabilitate a fost depus încă din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene şi care încă se lasă așteptat.

Ce-l mână de fapt pe Moț în luptă, ce-a voit cu acest anunț? Situația se anunță mult mai interesantă decât pare la prima… vizionare. De ce e pisica azi aruncată în curtea ADI Oltul? Deocamdată doar câteva detalii… tehnice.

Primii nostri pași…au fost timizi, dar au lăsat urme … Acesta este motto-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Oltul(ADI OLTUL). Timizi s-a văzut că au fost, la un moment dat chiar au lipsit acești pași cu desăvârșire- vezi mandat Vâlcov,contract Tehnologica Radion, dosar DNA- dar urmele pare că încep să devină mai mult decât vizibile. Sunt la rândul lor cu… urmări de breaking news dacă nu chiar bombă, aşa cum pare ca se întâmplă în prezent.

ADI Oltul are calitate de autoritate tutelară a SC COMPANIA DE APĂ OLT SA! Dar cine tutelează ADI Oltul? Scrie la statut, Capitolul VII-Primele organe de conducere, administrare și control.

Adunarea Generală este organul de conducere al Asociației, format din toți reprezentanții asociaților(primarii de municipii, orașe, comune și președintele Consiliului Județean Olt) desemnați prin hotărâre a autorităților deliberative ale acestora. Adunarea Generală îl alege dintre membri săi pe Președintele Asociației.

Administrarea asociației: Consiliul Director este organul executiv de conducere format din președintele Asociației și încă doi membri numiți de Adunarea Generală. Președintele Asociației este și Președinte al Consiliului Director.

E drept, ADI Oltul are un director, de regulă unul de conjunctură, în prezent Florin Obretin până la noi ordine. Însă conducerea, așa cum rezultă din Actul constitutiv al Asociației este asigurată Presedinte Virgil Delureanu.

De la Primărie-n sus, direct la CJ Olt! BUȘEU! Revenim! Merită! Metită şi raportul Curții de Conturi. Merită pus la dispoziția opiniei publice şi probabil merită orice încercare de a rupe vreo legătură cu butoiul cu miere ce tinde să se transforme din nou într-unul cu pulbere!

P.S. În BPJ al PSD Olt ar fi trebuit dată o decizie nu doar ca membri partidului să nu-și fure căciula dar nici să-și dea la glezne…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!