Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

TUDORELEE, FĂ CEVA: MARIANA MOȚ NU MAI VREA LA MINISTERUL JUSTIȚIEI!

09. mai. 2019

Continuă mișcările de cadre după plecarea lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiției, după ce săptămâna trecută interimarul
Ana Birchall a preluat atribuţiile a doi dintre secretarii de stat aduși de Toader. Doar Mariana Moţ, secretar de stat în cadrul Ministerul Justiţiei încă din ianuarie 2016, mai apare ca având în coordonare diverse atribuții: Direcția contencios, Biroul de statistică judiciară, Unitatea de management public, Comisia pentru constatarea calității de luptător în rezistența anticomunistă, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi Direcția Națională de Probațiune. Pare însă că această situație nu se va prelungi prea mult timp pentru că și mama primarului Slatinei, Emil Moț, se pregătește să părăsească ministerul. A optat pentru un post în cadrul Inspecției Judiciare, unde de altfel a fost declarată deja admisă, îndeplinind condițiile de participare la concursul declanșat în data de 4 mai 2019 în vederea ocupării unuia din cele șase posturi la Direcția de Inspecție pentru judecători.

Mariana Moț a fost menținută în funcția de secretar de stat, în ultimul an, deși Curtea Constituțională a stabilit prin decizia 45/2018 că magistratii „nu pot desfășura activităși specifice celei de legiferare sau de organizare și punere în aplicare a legii pe calea actelor administrative„.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!