Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ULTIMA STRIGARE DE MARTORI ÎN DOSARUL VÂLCOV!

23. aprilie. 2019

Miercuri, la Tribunalul Dolj are loc un nou termen în dosarul în care consilierului premierului Dăncilă este judecat pentru luare de mită de la doi oameni de afaceri care au derulat contracte cu Primăria Slatina în perioada în care inculpatul deținea funcția de primar al Slatinei.

Acest termen a fost stabilit pentru observarea raportului de expertiză financiar contabilă, punerea în discuţie a cererii inculpatului prin apărător privind emiterea de adrese la DNA şi SRI, precum şi pentru audierea ultimilor trei martori propuși de același inculpat în apărarea sa, Tonitza Bianca, Guşatu Anca Ionuţa, Onica Mitică. Lipsa acestora n-ar fi deloc o surpriză având în vedere că cel puțin ultimii doi sunt deja la a doua citare cu mandat. Din lista martorilor propuși de Vâlcov a fost până acum audiată fosta secretară de la Primăria Slatina, Nicola Lorena, miss Larisa Popa de la Prognoză și Constantin Tomescu, Leonid Moisiu fiind respins de intanță iar la Victor Ponta, deși se afla pe lista probatoriului(VEZI:victor-ponta-martor-in-dosarul-valcov-decizie-de-ultim-moment), a renunțat să-l mai citeze ca martor chiar inculpatul.

Reamintim că procurorul de ședință a cerut instanței să încuviințe cererea prin care parchetul își rezervă dreptul de a reaudia din martor după ce cu toții vor da declarație în sala de judecată: ” Din moment ce apărarea a propus niște martori care nu au fost audiați, nu apar în rechizitoriu probabil că au elemente de noutate apărute pe parcursul judecații, motiv pentru care solicităm să ne oferiți posibilitatea să luam la cunoștință despre cele declarate de aceştia pentru ca la finalul audierilor sa putem solicita reaudirea acestora dacă se impune”.
Solicitarea a fost admisă de judecătoare în pofida nemulțumirii apărării(inclusiv a inculpatului care nu s-a putut abține de la a vicifera la auzul propunerii procuroeului de şedință) care la finalul şedinței de judecată au revenit asupra subiectului: „Doamna preşedintă având în vedere că s-au terminat audierile am vrea să ştim dacă domnul procuror vrea să îi reaudieze. Să ştim şi noi, să nu ramanem așa…„.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!