Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SUSPICIUNI REZONABILE LA PRIMĂRIA SLATINA?! DIN NOU?

22. aprilie. 2019

Anul acesta municipalitatea a alocata pus la bătaie 395. 000 lei pentru organizarea evenimentului „ Zilelele municipiului Slatina”. Pentru evenimentul programat a se desfășura în perioada 5 – 7 iulie 2019 , Primăria Slatina, în calitate de autoritate contractantă a elaborat deja documentația de atribuire. Pare însă că a devenit deja cutumă ca parte din licitațiile organizate în mandatul lui Moț pentru astfel de evenimente să fie puse sub semnul suspiciunii rezonabile de… licitații cu dedicație. De la revelionul organizat de vărul Robert Băsescu la Zilele Slatinei, ediția 2019 care pare a avea deja un âștigător deși nu s-a scurs nici măcar data limită de depunere a ofertelor.

De unde vin suspiciunile? Chiar de la caietul de sarcini elaborat de autoritatea contractantă, de la criteriile de atribuire a contractului și nu numai. Autoritatea contractată ştabileşte ce artişti trebuie să contracteze firmele care participă la licitaţie și mai mult, la atribuirea contractului, 40% din punctajul maxim îl reprezintă componenta financiară iar 60%, ce să vezi, componenta tehnică, respectiv
servicii artistice.

Cu privire la cele de mai sus chiar unul dintre ofertanți a înaintat săptămâna trecută Primăriei Slatina, în atenția edilului Moț Emil Constantin Stelian, o notificare prealabilă. Mai mult, reprezentanții
Asociația Culturală Musicart atrag atenția că la Primăria Slatina ”cutumele vechi sunt continuate si de actualul primar, licitatii cu dedicatii pentru clientela PSD!”

NOTIFICARE PRELABILA: Avand in vedere Documentatia de Atribuire, elaborata de catre Autoritatea Contractanta MUNICIPIUL SLATINA, va aducem la cunostinta ca, Caietul de Sarcini aferent procedurilor de achizitii pentru SERVICII DE ORGANIZARE A EVENIMENTULUI ” ZILELE MUNICIPIULUI SLATINA” este elaborat de dumneavoastra, in colaborare si la solicitarea unui operator economic agreeat de dumneavoastra, in speta firma FORWARD AGENCY. FORWARD AGENCY este o firma cunoscuta pentru aranjamentele oneroase si este implicata in scandaluri de presa la Galati, Bucuresti Sector 3 si acum urmand Slatina. Astfel, consideram rezonabil, ca asistam la infractiuni asimilate faptelor de CORUPTIE si ABUZ IN SERVICIU la desfasurarea acestei proceduri.Autoritatea Contractanta MUNICIPIUL SLATINA, incalca LEGEA 98/2016 PRIVIND ACHIZITIILE PUBLICE prin folosirea unor nume sau marci, fara a utiliza si cuvintele ,,..SAU ECHIVALENT”, cu intentie vadita de ingradire in a participa si alti operatori economici si a-l favoriza pe operatorul FORWARD AGENCY, principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie publica fiind Nediscriminarea, Tratamentul egal, Recunoasterea reciproca, Transparenta. Pe aceasta cale, va rugam sa ANULATI DE INDATA PROCEDURA DE ACHIZITIE IN FORMA ACTUALA, sau sa procedati de indata la remedierea cerintelor Caietului de Sarcini motivul fiind urmatorul:ARTISTII SOLICITATI, marcati cu 10 puncte, AMI, RANDY, LAVINIA, STEFAN BANICA, CONNECT-R, LIDIA BUBLE, ADICA CARE AU PUNCTAJUL CEL MAI MARE IN LISTA DVS., SUNT MANAGERIATI EXCLUSIV DE ACEASTA FIRMA AGREEATA DE DUMNEAVOASTRA, FORWARD AGENCY SI SUNT CONTRACTATI INAINTE DE LANSAREA PROCEDURII, un alt operator economic nemaiavand posibilitatea de a prezenta antecontracte, cu artistii cei mai bine punctati, de altfel aceasta cerinta fiind abuziva si arata aranjamentul VADIT cu acest operator economic agreeat de PRIMAR sau de personalul care lucreaza la ACHIZITII PUBLICE, ingradind participarea altori ofertanti. IN CAZUL IN CARE DORITI REMEDIEREA CERINTELOR VA RECOMANDAM SA FOLOSITI: ,,..SAU ECHIVALENT” in dreptul artistilor. Aceasta masura, ar da posibilitatea de a propune artistii si programul, si de catre alti Operatori Economici interesati in a depune oferte, alti artisti decat cei aflati in portofoliul FORWARD AGENCY. Lista si chiar si programul impus de dumneavoastra incalca aceste principii, prin aranjamentul evident, deja existent, cu ACEST Operator economic. Mentionam ca, ART. 155 alin. (6) Specificatiile tehnice, trebuie sa permita tuturor operatorilor economici accesul egal la procedura de atribuire si nu trebuie sa aiba ca efect introducerea unor obstacole nejustificate fata de asigurarea unei concurente efective intre operatorii economici.”

Rezultatul, dincolo de suspiciuni, de caiete de sarcini și notificări, este oarecum previzibil încă de acum. Rămâne totuși de văzut negru pe alb atribuirea.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!