Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRIMA DECIZIE RĂMASĂ DEFINITIVĂ ÎN DOSARUL VÂLCOV!

17. aprilie. 2019

Mișcare spectaculoasă a procurorilor anticorupție în dosarul în care Vâlcov, alături de alți patru inculpați a fost trimis în judecată în 2015 pentru fapte de corupție. Este vorba despre Dosarul  2018/1/2015 în care pe 8 februarie 2018 Completul de 3 judecători a pronunțat sențința pe fond. Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, Minel Prina, fost primar la Slatina, a fost condamnat la 4 ani si sase luni de inchisoare cu executare, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, Constantin Tomescu a primit 3 ani si 6 luni cu executare iar Lucian Petrut Susala a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.

Decizia a fost atacată atât de Valcov, Prina, Timofte și Tomescu cat si de către DNA, astfel că procesul a ajuns la apel, având deja loc primul termen la care, la solicitarea inculpatului Vâlcov dar şi a avocaților celorlalți inculpați instanța a stabilit a amânarea procesului aproape două luni, pentru data de 11 iunie, cu precizarea din partea presedintelui completului că este singurul termen pe care instanța îl acordă pentru lipsa de apărare și angajarea unui avocat.

Apelul procurorilor anticorupție nu i-a vizat însă pe toți cei cinci inculpați. Împotriva lui Șușală nu fost declarat apel, anunțul fiind făcut chiar de președinta completului de 5 judecători marți, la primul termen al apelului, astfel că decizia pronunțată în cazul lui de completul de la fond rămâne în aceste condiții definitivă: 2 ani cu suspendare!

Pentru restul inculpaților călătoria continuă…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!