Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRIMĂRIA SLATINA, MERGEM CA ÎNAINTE: PLĂȚI INTEGRALE, LUCRĂRI PE JUMĂTATE!

18. martie. 2019

Curtea de conturi a făcut public raportul privind finanțele publice locale pe anul 2017 la nivelul județului Olt. În decursul anului trecut, din cele
42 de acțiuni de audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară programate a se desfășuraau fost finalizate de auditorii Camerei de Conturi Olt 34 de acțiuni, alte 8 acțiuni fiind încă în desfășurare. Totodată, în perioada de raportare au fost efectuate un număr de 11 acțiuni de control având ca temă verificarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizie. În gestiunea economico-financiară a Primăriei Slatina, în 2017… ca și în anii precedenți. Cum contractele de concesiune s-au împuținat rămânând în picioare doar cel cu piețele și dezinsecția, lucrările de construcții au rămas… de bază. Din bugetul local banii au fost virați în conturile constructorilor numai că lucrările fie au fost executate pe jumătate, fie deloc: ”Efectuarea de plăți reprezentând contravaloare lucrări neexecutate, sau executate în cantități mai mici decât cele înscrise în situațiile de plată decontate la UATM Slatina în sumă de 28 mii lei”. Mână largă administrația locală. Încă 16 mii lei au fost plăți efectuate de UAT Slatina reprezentând servicii de utilități publice ce conțin în valoarea tarifului o cota de contribuții de asigurări sociale datorate de angajator în cuantum mai mare decât cel prevăzut de legislația în vigoare.

Să rămânem totuși optimiști în ceea ce privește activitatea de la Primăria Slatina pentru că, potrivit documentului amintit, efectuarea de plăți reprezentând contravaloare lucrări neexecutate, sau executate în cantități mai mici decât cele înscrise în situațiile de plată pare a fi un trend la nivelul județului dacă analizăm lista entităților unde auditorii au intrat în gestiunea economico- financiară: UATO Balș în sumă de 11 mii lei, Corabia în sumă de 107 mii lei, UATC Brebeni în sumă de 57 mii lei, Bobicești în sumă de 1 mii lei, Coteana în sumă de 118 mii lei, Dăneasa în sumă de 90 mii lei, Găvănești în sumă de 8 mii lei, Grădinari în sumă de 85 mii lei, Iancu Jianu în sumă de 19 mii lei, Oboga în sumă de 17 mii lei, Osica de Sus în sumă de 25 mii lei, Poboru în sumă de 22 mii lei, Radomirești în sumă de 269 mii lei, Sârbii Măgura în sumă de 9 mii lei, Slătioara în sumă de 1 mii lei, Stoicănești în sumă de 136 mii lei, Topana în sumă 11 de mii lei.

Îndrăznește să crezi!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!