Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#PATRIHOT O AFACERE DE MILIARDE CU STATUL ÎN VIZIUNEA CONSILIERULUI VÂLCOV ”O PROSTIE”!

13. martie. 2019

„O prostie”! Așa cataloghează Vâlcov, consilier al premierului României, dosarul de la Tribunalul Dolj în care a fost trimis în judecată(n.n. al treilea pe rolul unei instanțe!) pentru instigare la dare și luare de mită. ”O prostie” de pe urma căreia a câștigat la vremea când era primar la Slatina, mai ales de pe urma Primăriei Slatina miliarde de lei.

Așa ”prostie”… mai rar! Prin rechizitoriul întocmit de procurori în dosarul în care a fost deja condamnat pe fond la 8 ani de pușcărie au fost descrise împrejurările din care rezultă implicarea inculpatului Vâlcov Darius Bogdan în ceea ce priveşte administrarea în fapt a societăţii de cadastru, respectiv S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R.L. Istoria înființării societății a fost prima dată pusă pe tapet de Bărbulescu: „Pentru firma de cadastru i-am propus lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN, care şi-a dat acceptul, ca administrator să fie MOTORGA ALEXANDRU, iar asociat ANDRA DAN. Pe parcursul anului 2012, întrucât acesta nu a dat dovadă de seriozitate, i-am transmis lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN acest aspect, care a decis să îl înlocuiască din calitatea de administrator, eu propunându-i-o pe CALOTĂ SĂLCIANU ELENA MARINELA, cu care VÂLCOV DARIUS BOGDAN a fost de acord. După o perioadă, întrucât aceasta a dat dovadă de seriozitate, VÂLCOV DARIUS BOGDAN mi-a transmis să îi propun acesteia să preia şi părţile sociale de la ANDRA DAN, fapt care s-a şi realizat. Nu pot preciza câţi bani i-am dat lui MOTORGA ALEXANDRU şi CALOTĂ ELENA MARINELA, dar precizez că toate aporturile pe care aceştia le-au adus în firmă provin din banii daţi de VÂLCOV DARIUS BOGDAN …[…]…”

A confirmat implicarea lui Vâlcov și martora CALOTĂ SĂLCIANU ELENA MARINELA:  ”Înainte să încep activitatea, am mai mers la sediul firmei, iar de la domnul BĂRBULESCU DANIEL şi MOTORGA ALEXANDRU, administratorul societăţii, am aflat că în fapt firma era deţinută de către VÂLCOV DARIUS BOGDAN, primarul municipiului Slatina. De asemenea, şi cheltuielile privind obţinerea avizelor necesare au fost suportate tot de către VÂLCOV DARIUS BOGDAN, banii fiind daţi prin intermediul aceluiaşi BĂRBULESCU DANIEL.


Efectuarea de către inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia cu privire la S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R. 

După preluarea societăţii, între această firmă şi autorităţi publice locale, inclusiv primăria Slatina au fost încheiate numeroase contracte.

• Astfel, la data de 27.11.2012, a fost încheiat acordul cadru de servicii nr. 33485 dintre Primăria Slatina, reprezentată prin VÂLCOV DARIUS BOGDAN, în calitate de primar şi BARBU IONUŢ FLORIN, în calitate de director executiv  şi S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R.L., reprezentată prin MOTORGA ALEXANDRU ŞTEFAN, având ca obiect executarea unor servicii de cadastru pe o perioadă de 2 ani, preţul maximal al acordului fiind de 589.018 lei cu TVA. Ulterior, au mai fost încheiate mai multe contracte subsecvente- CLICK  Lista contracte subsecvente. 

• La data de 08.11.2012, a fost încheiat contractul de servicii nr. 45 între Direcţia administrarea străzilor şi iluminatului public din Slatina şi S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R.L., având ca obiect măsurători cadastrale, preţul contractului fiind de 64.516 lei plus TVA.

• La data de 09.10.2014 a fost încheiat acordul cadru de servicii nr. 97607 între Primăria municipiului Slatina, reprezentată de PRINA MINEL FLORIN – în calitate de primar şi BĂDESCU CONSTANTIN – în calitate de director executiv şi  S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R.L., reprezentată prin CALOTĂ SĂLCIANU ELENA MARINELA, având ca obiect lucrări de cadastru efectuate pe o perioadă de 4 ani la o valoare maximă de 2.089.615 lei. Și la acest contract cadru au fost încheiate următoarele contracte subsecvente de prestări servicii .

• În baza relaţiilor comerciale derulate cu Primăria Slatina, S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R.L. a emis începând cu data de 18.01.2013 o serie de facturi în baza cărora a încasat suma de 724.811 lei, având de încasat încă 55.012 lei.

S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R.L. a mai avut încheiat un acord cadru de servicii nr. 1026/21.01.2013 cu Primăria municipiului Caracal la care au fost încheiate succesiv mai multe contracte subsecvente de prestări servicii.

S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R.L. a mai avut contracte încheiate cu Primăria comunei Dăneasa, Primăria Drobetu, Primăria Dobrosloveni, comuna Fărcaşele, comuna Milcov, comuna Perieţi, Piatra-Olt, Potcoava, Rusăneşti şi Vişina Nouă toate din judeţul Olt.

Când ”prostia” a crescut, iar în urma derulării acestor contracte cu Primăria Slatina şi alte primării din judeţul Olt veniturile S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA S.R.L.  au crescut,VÂLCOV a dat ordin să se realizeze asocierea acestei societăţi cu S.C. SGV DEVELOPMENT S.R.L, care s-a materializat prin contractul de  asociere în participaţiune nr. 1/02.05.2012, scopul real fiind transferul de bani,sarcina aportului în numerar revenind S.C. MILLENIUM TOPOGRAPHICA. Atributele ce decurg din efectuarea administrării unei societăţi au fost exercitate de inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN şi în legătură cu solicitarea situaţiilor privind starea financiară a firmei şi cuantumul salariilor angajaţilor: ”Salariile atât ale mele, cât şi ale celorlalţi angajaţi erau stabilite de către BĂRBULESCU DANIEL după ce avea acceptul lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN. La câteva luni îi făceam o situaţie cu salariaţii, cu activităţile efectuate de fiecare în parte şi salariile. ”( CALOTĂ SĂLCIANU ELENA MARINELA ). 

Despre AFACEREA MILLENIUM TOPOGRAPHICA judecătorii instanței supreme au reținut în motivare că ”Inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN deţine în fapt această societate, dar o şi administrează prin intermediul martorilor BĂRBULESCU DANIEL IONUŢ şi CALOTĂ SĂLCIANU ELENA MARINELA, începând cu 11.09.2011, dispunând schimbarea asociaţilor şi administratorilor şi contravaloarea cesiunii. Totodată, s-a  implicat în activitatea financiară a societăţii, prin asigurarea prin aceeaşi interpuşi a aporturilor de capital şi solicitarea de date privind starea financiară a firmei.

În mare așa s-a derulat una din afacerile gândite de la cel mai mic până la ultimul detaliu de către Vâlcov. Afacere de pe urma căreia în timp ce bugetul local al Slatinei era tot mai sărăcit, mai mare și mai frumos se ridica Hotelul City. Azi, în disperarea după libertate, sfidând nu doar cetățeanul dar și judecătorii în fața cărăra a fost trimis să răspundă pentru faptele de corupție, nu doar că nu recunoaște dar încearcă să arunce în derizoriu întreaga situație! Asta înseamnă să fii PATRI(H)OT!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!