Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#TELEORMANLEAKS: PE STRADA VACANȚEI A TRECUT ȘI VÂLCOV: TEREN DE 1 MLD PENTRU AL DOILEA HOTEL!

07. martie. 2019

Suntem la Năvodari, în nordul stațiunii Mamaia, acolo unde cel mai bine cotat litoral românesc a fost colonizat de rechinii imobiliari. Aventura începe din arhiva #TeleormanLeaks. La 2,5 km e bloculețul cu patru niveluri ridicat de Liviu Dragnea pe banii Tel Drum, dar vândut colegului său de facultate, Costel Comana, un afacerist care a păgubit statul cu 1,1 miliarde de lei și care apoi s-a sinucis în toaleta unui avion spre Costa Rica. ”, așa încep jurnaliștii de la Rise Project cel de-al treilea episod din #TeleormanLeaksactul complet al unui tun major în trei secvențe . Multe drumuri se pare că duc însă la Năvodari. Nu doar cele ale
Tel Drum. Tot pe #strada vacanței a trecut și Berna, nimeni altul decât administratorul SC Tehnologica, cel care l-a denunțat pe Vâlcov: ”Teloxim și Tehnologica Radion nu sunt surori numai în asocierea de la Năvodari, ci și în acționariat. Ambele sunt deținute de milionarul Theodor Berna, odată consilier al lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, devenit în timp unul dintre cei mai bogați „regi ai asfaltului”. A prosperat în principal sub administrații PDL, dar s-a descurcat și în județele „roșii”, ca dovadă că a fost denunțătorul care l-a demascat pe Darius Vâlcov – eminența cenușie a Vioricăi Dăncilă.(Rise project)

Însă ce nu apare(cel puțin până acum!) în #valiză dar apre în schimb în rechizitoriul DNA, este terenul pe care Vâlcov își propusese în pn perioada în care era primar la Slatina să ridice un hotel fără însă a lua în calcul faptul că la aproape doi ani distanță afacerea urma să cadă iar el să fie încătușat și băgat la Beciul Domnesc. Tot la Năvodari!

1 miliard lei a costat terenul! Banii au provenit din şpaga percepută de Vâlcov oamenilor de afaceri care aveau diverse contracte cu Primaria Slatina, depozitată în seiful pe care finul denunţător s-a oferit să-l păstreze în casa socrului Rotaru, bazându-se pe imunitatea ce-i împiedica pe procurori să-l percheziţioneze fără mandat.  Proprietarul din acte, se arată în rechizitoriul DNA, este nimeni altul decât Langa Bogdan, pe care văru′ l-a pus ulterior director la CAO. În fapt, acelaşi Darius Vâlcov!

Terenul a fost achiziţionat la indicaţile sale, la fel au fost luaţi şi banii din seif de către Şuşală şi daţi lui Langa. De construcţia hotelului de la Năvodari urma să se ocupe aceeaşi societate care a lucrat şi la City Slatina- SC Bogmar SRL, dacă procurori nu spărgeau GRUPUL!

Mergem înainte.


Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!