Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROCURORII DNA JOACĂ TARE ÎN DOSARUL VÂLCOV: VIZAȚI MARTORII INCULPATULUI!

03. martie. 2019

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, cei care în martie 2015 l-au reținut pe actualul consilier al premierului Dăncilă iar ulterior l-au trimis în judecată în trei dosare pentru mai multe fapte de corupție savârșite atât în perioada cât a fost primar al Slatinei dar și ulterior ca senator, nu par dispuși să lase garda jos. Cererea a picat ca un trăsnet pe avocații care au reacționat imediat solicitând instanței să nu admită cererea pe motiv că ” nu vedem teza pentru solicitarea domnului procuror”.

Din moment ce apărarea a propus niște martori care nu au fost audiați, nu apar în rechizitoriu probabil că au elemente de noutate apărute pe parcursul judecații, motiv pentru care solicităm să ne oferiți posibilitatea să luam la cunoștință despre cele declarate de aceştia pentru ca la finalul audierilor sa putem solicita reaudirea acestora dacă se impune”, a fost „teza” reprezentantului DNA Craiova. Solicitarea a fost admisă de judecătoare în pofida nemulțumirii apărării(inclusiv a inculpatului care nu s-a putut abține de la a vicifera la auzul propunerii procuroeului de şedință) care la finalul şedinței de judecată au revenit asupra subiectului: „Doamna preşedintă având în vedere că s-au terminat audierile am vrea să ştim dacă domnul procuror vrea să îi reaudieze. Să ştim şi noi, să nu ramanem așa…„. N-a fost cu succes nici de data aceasta întrucât răspunsul judecătorului cu siguranță n-a fost cel scontat: „Doamna avocat, domnul procuror a spus că va analiza de larațiile şi dacă va solicira reaudierea o va face după ce toți martorii propuşi de inculpat vor fi audiați”.

Avocații lui Vâlcov au propus pentru audiere o lista de opt persoane din care şase au fost acceptate de instanță, urmand ca la termenul din 10 aprilie să depună mărturie Guşatu Anca Ionuţa, Onica Mitică şi Tonitza Bianca. Abia după ce şi aceştia trei vor fi audiați se va pronunța şi DNA asupra cererii de reaudiere. Emoții nu ar trebui să fie pentru că, nu-i aşa, martorii, chiar dacă sunt propuşi de inculpat în apărarea sa ar trebui să spună adevărul şi doar adevărul în fața judecătoarei. Nici vorbă să existe la final „suspiciuni rezonabile” de mărturie mincinoasă. Doar se jură cu mâna pe biblie, ce naiba…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!