Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PULIFRICII CARE-I ADUCEAU ȘPĂGILE LUI VÂLCOV FOLOSEAU LIMBAJ CODAT: PUNGĂ DE PLASTIC CU 2,6 MILIARDE -”AM ADUS CONSERVE DE CURCAN”!

21. februarie. 2019

Detalii incredibile continuă să iasă la iveală din dosarul consilierului premierului Dăncilă. Pulifricii, așa cum îi numea Vâlcov pe unii dintre aghiotanții pe care-i folosea ca interpuși în unele afaceri, nNu doar că aveau o evidență clară a sumelor ce trebuiau colectate în numele lui Vâlcov de la diverse persoane aflate în relații contractuale cu Primăria Slatina dar pare că erau foarte atenți să nu pice în plasa procurorilor. Astfel că foloseau în diverse ocazii, în deosebii atunci când colectau sau achitau(n.n. de la caz la caz- cărăuș de șpagă sau mituitor!), un limbaj codat.

Spre exemplu unul dintre aceștia, Ghenciu Cristian(devenit ulterior campion la denunțuri), de fiecare dată când livra parte dintr-o șpagă de 200 mii euro pe care Vâlcov i-a cerut-o după ce acesta a obținut contractul de concesionre a piețelor din Slatina, indiferent că în plicul respectiv se aflau câteva sute de milioan, uneori un miliard, ultima tranșă ridicându-se chiar la 2,6 miliarde de lei, anunța că ”A ADUS CORSERVE DE CURCAN”!!!

”Ulterior semnării contractului de concesiune, Ghenciu Cristian Marian relatează faptul că Vâlcov Darius Bogdan l-a chemat în biroul său din cadrul Primăriei Slatina și i-a comunicat faptul că întrucât a câștigat licitația va trebui să plătească pentru PDL suma de 200.000 euro Ghenciu i-a explicat că întrucât în primii doi ani de la încheierea contractului este obligat să facă investiții în piețele din Slatina nu poate să-i dea cei 200.000 euro în acel an, motiv pentru care , de comun acord, au hotărât ca plata să se facă în anul 2012, an în care urma a se organiza alegerile parlamentare și locale. Astfel, denunțătorul susține că, în vara anului 2012 s-a întâlnit de douîă sau de trei ori cu Șușală în zona Zahana din Slatina și i-a dat acestuia, în pungi de plastic, suma de aproximativ 440.000-450.000 lei iar în toamna anului 2012, în timpul campaniei parlamentare, s-a întâlnit cu Daniel Bărbulescu în fața sediului Contis, căruia i-a înmânat suma de 450.000 lei într-o geantă de culoare maro, marca Kappa. (…)Martorul Șușală a precizat că are cunoștință despre faptul că periodic Ghenciu Cristian îi remitea diverse sume de bani prin intermediul său lui Vâlcov. Astfel Ghenciu îi aducea diverse sume de bani anunțându-l că i-a adus conserve de curcan, i le punea în mașină iar acesta le transporta și depozita în seiful aflat în custodia familiei Bărbulescu, despre toate acestea informându-l pe Vâlcov. Șușală Lucian a mai menționat că uneori număra banii, alteori cuantumul sumelor îi era comunicat de Ghenciu, acestea variind între sute de milioane lei vechi și 1 miliard lei, iar ultima sumă de bani în cuantum de 2,6 miliarde i-a fost remisă de Ghenciu la începutul anului 2015, din aceștia, suma de 50.000 lei a fost dată numitului Ionel, șoferul lui Prina Minel, la indicația acestuia din urmă pentru a-i fi remiși.(Ordonanță)

P.S. Dincolo de limbajul codat demn dor de un pulidfrici, însuși Ghenciu vine și confirmă: și concesionarea piețelor(unul din contractele păguboase pe care actualul primar nu doar că le-a preluat dar pare să îl țină ca pe o moștenire de valoare) s-a făcut pe ȘPAGĂ! Domnu’ Moț, e bine?Piețele sunt azi, prin transfer de la Ghenciu, tot la membri Clanului Fluture (familia Goman)…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!