Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CUM CONTROLA VÂLCOV ANIF-UL: OFERTELE FIRMEI DE CASĂ ERAU FĂCUTE CU ȘEFA DE LA ACHIZIȚII! PROFITUL- FIFTY- FIFTY CU PULIFRICII!(DENUNȚ)

17. februarie. 2019

În iunie 2012, ministrul Agriculturii de la acea vreme, Daniel Constantin îl numea în funcţia de director general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare pe Barbu Adi Florinel . Fost director al Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, Barbu era cunoscut ca un apropiat al geniului din cimitir condamnat pe fond într-unul din cele trei dosare de corupție în care este judecat, la 8 ani de închisoare(n.n. nu poți băga mâna în foc azi că relația dintre cei doi s-ar fi stricat!) , acesta derulând mai multe contracte de lucrări publice la Primăria Slatina prin firma PANADRIA S.R.L. Ganeasa, Judetul Olt administrată de tatăl acestuiasi unde era încadrat în funcția de director economic(n.n. vezi declarație de avere). In timp ce a ocupat funcția de director la Administrația Bazinală de Apă Olt și apoi de director general al A.N.I.F., firmele acestuia exploatau în regim balastiera din zonele adiacente Raului Olt. De la Primaria Slatina, societatea comerciala PANADRIA S.R.L. a primit mai multe contracte(n.n. de amintit, în 2013, in asociere cu S.C. CAFMIN S.R.L. contractul de amenajare a CLUBULUI NAUTIC – PLAJA OLT, in valoare de 30 milioane RON cu o mare pondere de cofinantare din bugetul local). Revenind la numirea sa la conducerea ANIF, pentru că cea mai mare susținere în propulsarea sa a avut-o din partea lui Daruius Vâlcov, printre primele contracte care au purtat semnătura lui Adi Barubu a fost cel atribuit unei firme de casă a acestuia, SC Anteko Security SRL. Deși la acea vreme Vâlcov a negat orice legătură cu societatea de pază totul a ieșit la iveală doi ani mai târziu, mai exact pe 27 martie 2015 odată cu citarea lui Ghenciu Cristian Marian la DNA.


SC Anteko Security SRL Slatina controlată de Vâlcov prin interpuși, bunurile Primăriei Slatina puse la dispoziția pulifricilor din ordinul geniului din cimitir

SC Anteko Security SRL Slatina a fost înregistrată sub nr. J28/54/2012 atribuit la data de 20.03.2012 de ORC de pe lângă Tribunalul Olt prin cesiunea părţilor sociale către Ghenciu Sorinel-Florin odată cu schimbarea sediului social al societăţii din Jud. Prahova în Judeţul Olt.

„Ghenciu Cristian Marian mai declară faptul că fratele acestuia, Ghenciu Sorin, a a cumpărat societatea SC Anteko Security SRL ce avea ca obiect de activitate servicii de pază. De asemenea denunțătorul mai precizează că Vâlcov Darius Bogdan i-a spus că este interesat de această societate și i-a indicat să-i mute sediul într-un imobil aparținând Primăriei Slatina, la adresa din str.Tudor Vladimirescu, nr.92B.

• DE LA ANIF AU CURS CONTRACTELE PENTRU GRUPUL DIN JURUL LUI VÂLCOV!!! FIFTY-FIFTY la PROFIT!

• Vâlcov mi-a spus să urmăresc site-ul ANI și în momentul în care va apărea anunțul de licitație să mă adresez doamnei Gruia, șefa Serviciului Achiziții Publice din cadrul ANIF să facem împreună o ofertă

denunț Ghenciu Marian Cristian

La data de 28.05.2013 ANIF, condusă de Adi Barbu(n.n. azi revenit pe post la SGA) a atribuit contractul nr. 1.305.034 în valoare de 3.315.840 RON, fără TVA, având ca obiect ,,Servicii de pază din cadrul ANIF, Lotul 4″ către SC Anteko Security SRL Slatina, singurul ofertant acceptat. De la data încheierii contractului şi până la data de 18.12.2014 au fost încheiate 12 acte adiţionale prin care valoarea iniţială a contractului s-a triplat. Contractul atribuit de Barbu a fost cu dedicație spune Ghenciu. Mai mult decât atât acesta arată faptul că pentru a nu exista nici cel mai mic risc să piardă contractul, la indicațiile directe ale lui Vâlcov, oferta SC Anteko a fost făcută sub atenta supraveghere chiar a șefei Serviciul Achiziții Publice din cadrul ANIF, subalterna directă a lui Barbu:

„ Ulterior mutării sediului societății de pază denunțătorul s-a întâlnit din nou cu Vâlcov la terasa Papillion din apropierea biroului senatorial al acestuia. În cadrul acestei întâlniri Vâlco v i-a indicat să urmărească site-ul ANIF și în momentul în care va apărea anunțul de licitație de atribuire a contractului de servicii de pază pe lotul IV, care includea 7 județe, să se adreseze doamnei Gruia, șefa Serviciului Achiziții Publice din cadrul ANIF și, în urma discuției cu aceasta să facă împreună o ofertă. De asemenea tot Vâlcov i-a mai spus că există posibilitatea să încheie același contract cu Primăria Slatina și au stabilit ca profitul din aceste contracte să fie împărțit în cote egale între cei doi.”

Conform declarației lui Ghenciu, contractul cu Primăria Slatina s-a încheiat ulterior, încetând în decembrie 2014, cu aproape trei luni înainte ca Vâlcov să fie încătușat de procurori.

DUPĂ PERFECTAREA CONTRACTULUI CU ANIF-UL CONDUS DE BARBU, VÂLCOV CERE MAI MULT CONTROL ASUPRA SC ANTEKO
ordonanta procuror

În același denunț Ghenciu mai arată că la câteva luni după încheierea contractului cu ANIF, Vâlcov i-a cerut ca fratele său să fie înlocuit din calitățile de unic asociat și administrator al SC Anteko Security de către o persoană de încredere a acestuia, numitul Obretin Florin, consilier local, solicitare ce s-a materializat iar Ghenciu Sorin a devenit director în cadrul aceleiași societăți.

Denunțătorul menționează că pe măsură ce ANIF condusă de Barbu Adi Florinel a efectuat plăți către SC Anteko, Obretin, omul de încredere al lui Vâlcov, a retras în trei tranșe dividende în sumă totală de aproximativ 800.000 lei, bani pe care i-a înmânat lui Ghenciu acesta mai departe lui Șușală, destinatarul final fiind chiar Vâlcov.

Contractul dintre SC Anteko și ANIF s-a derulat și în mandatul actualului director al instituției, un alt apropiat al aceluiași Vâlcov, Barbu Florin – Ionut (zis Bussy)- cel care ocupat functia de Director al Directiei de Impozite si Taxe a Primariei Slatina. Abia după ce Vâlcov a fost plasat în arest preventiv , mai exact la data de 1 aprilie 2015 s-a termint contractul. Pe poziții, în aceeași funcție de Șef Serviciu Achiziții Publice este și persoana despre care denunțătorul Ghenciu a informat procurorii că ar fi realizat oferta pentru SC Anteko în vederea atribuirii contractului de servicii de pază!

Îndrăznește să crezi!

Print

One thought on “CUM CONTROLA VÂLCOV ANIF-UL: OFERTELE FIRMEI DE CASĂ ERAU FĂCUTE CU ȘEFA DE LA ACHIZIȚII! PROFITUL- FIFTY- FIFTY CU PULIFRICII!(DENUNȚ)

  1. Clanul Vâlcov este foarte mare, au bani puși deoparte, ce intimidare au făcut frații Ghenciu asupra slătineni lor, nu vă imaginați iar Vâlcov îl proteja. Dacă nui băgați la pușcărie cam 12 ani, nu puteți afla toată caracatița. Vedeți voi ce va fi dacă nu luați măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!