Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DÉJÀ-VU? SE REPETĂ ISTORIA LA CAO? TOT PE COMISION?

14. februarie. 2019


Pe 13 martie 2015, Darius Vâlcov, la acel moment ministru de Finanțe era ridicat de către procurorii anticorupție după ce a ieşit de la o emisiune TV și adus la sediul DNA pentru a fi audiat  în calitate de suspect într-un dosar vizând fapte din perioada în care era primar al oraşului Slatina(n.n. ulterior a fost pus sub urmărire penală,reținut pentru 24 de ore și arestat preventiv!). În concret, Vâlcov a fost acuzat că ar fi primit suma de 6.200.000 de lei de la afaceristul Theodor Berna, cel care controlează societatea Tehnologica Radion, pentru a-i facilita câștigarea unor licitații organizate de Compania de Apă Olt. Este vorba despre proiectul „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”, al cărui beneficiar final a fost SC Compania de Apă Olt SA, finanțarea fiind asigurată, majoritar, din fonduri europene nerambursabile. In cadrul acestui proiect au fost încheiate trei contracte, respectiv „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava”, „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în municipiul Slatina” și „Reabilitarea și extinderea retelei de apă și canalizare în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt”. Tehnologica Radion a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului „Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt”, fiind semnate contracte, cu Compania de Apă Olt, pentru mai multe lucrări, de 78.201.552 lei. În acest dosar, pe fond Vâlcov a primit o condamnare de 8 ani închisoare cu executare.

Azi, aceași societate, Compania de APă Olt anunță că a făcut pași important în demararea unui nou proiect, la fel de important ca precedentul. Este vorba depre proiectul «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020», derulat de CAO cu fonduri europene, în valoare de 150 de milioane de euro, și pentru care la această dată directorul actual al societății, Cătălin Ușurelu, spune că  au fost aprobate studiile de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și disponibilitatea terenurilor de toate consiliile locale ale celor 25 de localități beneficiare ale investițiilor. Pare deja vu. Să sperăm însă că nu va fi ceea ce pare și după ce contractul(contractele) vor fi atribuite nu vom afla că și de data aceasta s-a lăsat cu șpagă în pungi de plastic remisă de constructor(constructori!) unor persoane cu putere de decizie din conducerea CAO sau de la Primăria Slatina, sau de ce nu poate de la un nivel mai ridicat!

Până la atribuire, mare atenție la comisioane(șpăgi!): dăunează grav libertății indiferent sub ce formă sunt spălate, de la lingouri la tablouri sau chiar bunuri imobile!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!