Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

8.02.2019- UN AN DE LA CONDAMNAREA LUI VÂLCOV LA 8ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE. FĂRĂ MOTIVARE!!!

07. februarie. 2019

8 februarie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție, Sala Secțiilor Unite, ora 11.00, Completul Fond 10 AP constituit din judecătoarele
Silvia Cerbu, Simona Elena Cirnaru si Maricela Cobzariu, pronunță soluția în dosarul de corupție nr. 2018/1/2015:

În baza art. 291 alin.1 Cod penal, cu referire la art. 6 din Legea nr.78/2000, condamnă pe inculpatul Vâlcov Darius – Bogdan la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În baza art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 187/2012, condamnă pe același inculpat la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru săvârâirea infracțiunii de spălare a banilor.  În baza art. 12 lit. a teza I din Legea nr. 78/2000, cu aplic art. 35 alin. 1 Cod penal, condamnă pe același inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte (în legătură cu S.C. RUPIAH S.A., S.C. ENERO PROD S.R.L., S.C. CONTIS COMPANY S.R.L. şi S.C. CONTIS CONSULTING COMPANY S.R.L.) . Motivarea sentintei de condamnare in cazul lui Darius Valcov intarzie de 10 luni la Inalta Curte.
În baza 38 alin.1 şi art. 39 alin.1 lit.b Cod penal, contopește pedepsele stabilite prin prezenta şi
aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare la care adaugă un spor de 2 ani închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse de 4 ani şi, respectiv, 2 ani închisoare, urmând să execute, în final, pedeapsa de 8 ani închisoare.  ”

Exact un an de zile se împlinește azi, vineri- 07.02.2019. Un an în care motivarea nu a apărut, asta în contextul în care șefa Inaltei Curti, Cristian Tarcea, a cerut în august anul trecut tuturor judecătorilor sa profite de vacanta instanțelor și să termine până la 1 septembrie redactarea motivarilor în dosarele penale, în caz contrar urmând să sesizeze Inspecția Judiciară.

Un an în care Vâlcov, fost primar de Slatina, fost senator, a ajuns, după ce a fost condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, să fie numit chiar de premierul țării în funcția de consilier iar despre tot ce a urmat din acel moment au curs râuri de cerneală și vor mai curge pentru că efectele sunt cu bătaie lungă și nu prevestesc nimic bun! 
Decizia finală în dosarul de corupție al geniului din cimitir urmează să fie dată de completul de 5 judecători de la instanța supremă. Procesul în faza de apel nu nu are însă șamse să înceapă curând dim cauză de… lipsă motivare.

Probabil judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Elena Cirnaru si Maricela Cobzariu sunt bine(ceea ce le dorim și noi!), la fel și șefa CSM, Lia Savonea, si cel al Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!