Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DEFINITIV ICCJ: PRIMARUL DE LA COTEANA INCOMPATIBIL!

25. ianuarie. 2019

Vasile Costea, primarul comunei Coteana a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate. În noiembrie 2015 inspectorii ANI au constatat că edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 ianuarie 2013, „întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția de reprezentant al Consiliului local al Comunei Coteana în cadrul S.C. AQUAVERA COTEANA S.R.L. (persoanã juridicã având ca asociat unic Consiliul Local Coteana).
Vasile Costea a atacat raportul, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Craiova în decembrie 2015, obținând în primă instanță anularea Raportului de evaluare nr. 42945 / G / II / 23.11.2015, întocmit de A.N.I.”. Recursul a ajuns pe rolul ICCJ care au admis acțiunea ANI împotriva sentinței CA Craiova, casând sențința și rejudecând cauza a respins definitiv acțiunea formulată de Costea în contradictoriu cu Agenţia Natională de Integritate.

  • Detalii soluţie: Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Natională de Integritate împotriva sentinţei nr. 112 din 10 martie 2016 pronunţate de Curtea de Apel Craiova -Secţia de Contencios administrativ şi fiscal în dosarul nr. 1813/54/2015. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând, respinge acţiunea formulată de reclamantul Costea Vasile în contradictoriu cu Agenţia Natională de Integritate, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 23 ianuarie 2019.

Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție fiind definitivă, urmează ca Prefectura Olt să ia act de încetarea mandatului de primar al comunei Coteana al lui Costea Vasile, de îndată ce hotărârea instanței va fi comunicată instituției.

Acesta este primul dosar , în aprilie anul trecut primarul fiind declarată pentru a doua oară incompatibil, inspectorii de integritate acuzându-l de această dată că a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor şi a încheiat contracte de lucrări între consiliul local şi firma fratelui său: „În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind și semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana și SC RO Construct MC SRL (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic). Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, județul Olt, și SC RO Construct MC SRL este de 91.500 de lei“( comunicat de presă al ANI). 

Mai mult, pe aceeași speță a contractelor atribuite firmei deținută de  fratele său, Costea a primit în primă instanță(Judecătoria Slatina) o pedeapsă de 1 an și 11 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de doi ani și interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat,  si de a alege  în cazul anulării sau revocării amânării aplicării pedepsei

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!