Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

GIGEL CHIRIȚĂ, ȘEFUL OCPI OLT AUDIAT LA TRIBUNALUL GORJ!

16. ianuarie. 2019

Fostul soț al judecătoarei Otilia Chiriță, cea care până spre finele anului trecut a activat la Tribunalul Olt ea fiind de altfel magistratul desemnat să judece unul din dosarele lui Vâlcov de corupție, urmează a fi audiat la Tribunalul Gorj. Gigel Chiriță, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliară Olt, a fost citat ca martor tot într-un dosar al lui Vâlcov, al treilea, în care este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cei care au instrumentat dosarul, fapetele de corupție de care este acuzat atât consilierul lui Dăncilă cât și ceilalți inculpați s-au petrecut în ograda fostului soț al judecătoarei Chiriță. În concret, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar. Ulterior, acestaa decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre firme pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Chiriță este, potrivit declarației lui Vâlcov, omul care ar fi trebuit să-i rezolve problema cu funcţionarul public ce trebuia corupt . Cel puţin asta i-a transmis lui Daniel Bărbulescu, odată cu valoarea şpăgii.

«Ca element material al laturii obiective a infracţiunii de instigare la   luare de mită, inculpatul Vâlcov Darius Bogdan a săvârşit infracţiunea în modalitatea determinării mediate, indirecte, prin intermediul numitului Bărbulescu Daniel-Ionuţ, transmiţând  decizia sa de a fi cooptat un funcţionar din cadrul OCPI Olt, încât societatea să nu înregistreze multe respingeri ale documentaţiilor  cadastrale, indicând şi persoana care trebuia contactată spre realizarea scopului său-directorul OCPI Olt, pentru ca acesta să desemneze un funcţionar capabil să ajute SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL.»

Audierea directorului OCPI Olt ar fi trebuit să aibă loc la termenul de marți însă proces s-a amânat peste două săptămâni urmare a faptului că unul din apărătorii inculpaților nu a fost prezent. În acest dosar alături de Vâlcov au fost trimiși în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită. 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!