Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FII EVALUATORUL PSD: VÂLCOV VREA O NOUĂ EXPERTIZĂ A ȘPĂGILOR!

10. decembrie. 2018

Drumurile șpăgilor remise prin diverși intermediari atât de Sorin Păduraru cât și de Ramba Ovidiu duc toate la Vâlcov! Asta reiese din rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție dar mai ales din  declarațiile și denunțurile martorilor audiați în dosarul de corupție de la Tribunalul Dolj astfel că apărătorii acestuia s-au văzut nevoiți să solicite o nouă expertiză prin care spun ei că vor să dovedească faptul că nu doar inculpatul a fost beneficiarul ″comisioanelor″. Sau cel puțin că nu a fost unicul! Procurorul DNA a cerut respingererea cererii arătând că la dosarul cauzei există  expertiză în acest sens însă instanța a admis solicitarea inculpatului astfel că la ultimul termen din acest an s-a procedat la extragerea aleatorie a expertului. Totodată Vâlcov a solicitat ca instanța să încuviințeze desemnarea unui expert asistent din partea sa, în persoana lui Marica Jan.

Concret, ce bagă Vâlcov în… expertiză: 10% din valoarea sumelor încasate fără TVA de S.C. CONDOR PĂDURARU S.R.L. în urma derulării contractului cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei, 15% din sumele încasate de Plus Confort de la Primăria Slatina, respectiv suma de 2.146.270 lei,  100.000 euro pentru  pentru deblocarea platilor aferente  lucrărilor de reabilitare a străzilor Lipscani şi Mihai Eminescu din zona istorică a Slatinei. Dacă în cazul lui Păduraru șpăgile au fost remise cash, în pungi de cadouri sau plicuri prin diverși interediari, în cazul lui Ramba, pentru a fi mascată darea de mită au fost întocmite mai multe contracte fictive și acte adiționale între Plus Confort și Sc Bogmar, societatea care s-a ocupat de modernizarea Hotelului City. 

O astfel de solicitare a unei noi expertize a fost solicitată în apărare de Vâlcov și în dosarul de la ICCJ în care a primit pe fond o condamnare de 8 ani executare, însă spre deosebite de magistrații de la Dolj, completul de trei judecători i-a respins cererea. Era vizată șpaga de la Berna, remisă lui Vâlcov prin același mecanism, contracte și lucrări fictive încheiate cu SC Bogmar, SC Plus Confort și SC Cafmin.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!