Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROBLEME ÎN PARADIS LA SCROVIȘTEA? DRAGNEA L-A SCOS PE VÂLCOV LA RACOLAT…

01. octombrie. 2018

Bate vânt de scandal dinspre Scroviștea. Se pare că în grupul Vâlcov-Dragnea și prietenele nu mai curge lapte și miere. Nu se știe dacă s-a terminat, mierea, ori s-a acrit laptele. Cert e că în grup s-au schimbat puțin mai mult pozițiile. Dacă până în iunie Vâlcov era cel cu o condamnare la ani grei de pușcărie, azi Dragnea e cu un pas înaintea lui spre o soluție definitivă. La începutul vacanței judecătorești, Cristina Tarcea, președintele Inaltei Curți de Casație și Justiție, cererea  tuturor magistratilor din instanta suprema ca, până la 1 septembrie, să motiveze toate sențintele , în caz contrar anunțând că va sesiza Inspectia Judiciara. Numai că, ce să vezi, surpriză: a apărut doar o motivare. Și nu vorbim de cea din dosarul consilierului în care decizia pe fond a venit pe 8 februarie 2018(în urmă cu aproape 8 luni!!!) așa cum mulți așteptau având în vedere timpul scurs de la pronunțare ci de cea din 21 iunie 2018, prin care Liviu Nicolae Dragnea a fost condamnat  la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu(3 luni!!!!). Cu siguranță, chiar și cu Rovana Plumb pe post de interimar la Educație, 8 nu e egal cu 3 și nici mai mic. Însă, cu toate astea, Dragnea are primul termen la apel săptămâna viitoare în vreme ce Vâlcov stă bine, relaxat, mai are suficient timp să aștepte amnistia și grațierea. Nu știm încă poziția oficială a Inspecției Judiciare(n.n. încă așteptăm răspunsul) cu privire la această situație, dar am văzut schimbarea de atitudine a lui Dragnea  în ceea ce-l privește pe consilier.

La o lună după ceVâlcov a publicat pe o rețea de socializare un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler, s-a trezit și liderul PSD să-l taxeze. Nu oriunde  ci la una din televiziunile de casă unde întâi se prezintă răspunsul ca să poată fi formulată întrebarea, pe principiul ″minge la fileu″.

Mă delimitez de acest gen de atitudini, atât împotriva Forumului German, cât și împotriva altor minorități. Nu sunt abosolut de acord cu astfel de mesaje, nu doar de la domnul Vâlcov, ci de la absolut oricine. ″ a declarat președintele PSD. Și nu s-a oprit aici,  a continuat: „Nu l-am chemat la discuții, știu că l-a certat doamna prim ministru. Are multe calități Vâlcov, este printre principalii contributori la programul de guvernare, dar ce a făcut este nepermis. Știu că și-a cerut și scuze, dar scuzele nu pot repara răul făcut, eu îmi cer scuze, nefiind vina mea, sper ca niciodată să nu mai facă nici el nici altcineva , coleg din partid, pentru că noi nu suntem așa, nu am fost niciodată radicali„. Nu e bine domnu′ consilier. Păi din vânător să ajungi vânat? Să aplice Dragnea cu tine azi strategia pe care tu l-ai învățat să o aplice cu dușmanii săi- vezi Stănescu scandal Pahonțu, dosar redeschidere DNA? Oare s-a prins Dragnea că după ce el va tremina cu ″ejacularea″ liderilor puternici din PSD (n.n. acțiune pentru care consilierul nu doar că  i-a acordat toată susținerea, chiar i-a sugerat să nu facă pași înapoi) nu va putea să se bucure de puterea absolută la carevisează de atâta amar de vreme? A înțels că de fapt finalul războiului poate însemna finalului lui, la cotitură așteptându-l chiar prietenul Darius și de aceea a decis să acționeze primul? Asta ca să nu mai punem la calcul că la marea evaluare a miniștrilor anunțată pentru această toamnă Vâlcov se pare că nu va mai avea rolul de evaluator șef. Întrebat dacă Darius Vâlcov se mai ocupă de evaluarea miniștrilor, Liviu Dragnea a spus ”Nu știu cum s-a organizat doamna prim-ministru”.  Așa ceva? Păi după ce că l-a certat doamna Vasilica, (n.n. cine știe, poate l-a luat și de urechi sau l-a pus la colț pe coji de nuci), acum să-l sară din schemă de la evaluare tocmai pe cel mai creieri din câți condamnați a avut PSD-ul?

Mai mult, nici sarcina privind racolarea de parlamentari de la ALDE și de unde s-o mai putea trasată de curând consilierului nu pare a fi una ca de la prieten la prieten. Dimpotrivă, e posibil ca acesta să fie testul pe care Vâlcov trebuie să-l treacă dacă vrea să mai fie invitat permanent la Scroviștea.

P.S. Colac peste pupăză, pe lângă apel, s-a mai pricopsit cu un al dosar, redeschis de ICCJ luni la cererea DNA! 

 

 

 

 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!