Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV ÎL LOVEȘTE PE DRAGNEA LA… PROTOCOALE: ILEGALE DAR BUNE RĂU! SE APĂRĂ CU STENOGRAMELE

26. septembrie. 2018

În timp ce Dragnea cere imperativ soluții de revizuire a dosarelor ″afectate″ de protocoalele cu SRI, Vâlcov nu doar că pare să le accepte dar încearcă să iasă basma curată tocmai uzând de acestea ca mijloc de apărare. Da, da, asta înseamnă să atimgi culmea tupeului: în  fața opiniei publice  să pozezi în mare luptător împotriva ″statului paralel″ iar în sala  de judecată să cauți să te pui la adăpost pe mâna aceluiași stat, la fel de paralel(n.n. sau poate-i cel subteran?!). De ce? Pentru că pe facebook e pentru imagine(să mințim poporul cu televizorul) pentru pulime, iar la tribunal e pentru libertate.

Așadar, îndrăznește să crezi că cel care în urmă cu o lună anunța pe o rețea de socializare că este în posesia unei adevărate bombe, mergând până la publica un document secret asumându-și încă un dosar penal(protocol ParchetSRI), în sala de judecată, dincolo de ochii și urechile opiniei publice, face uz de efectele protocoalelor. Pentru că așa i-au dat dat calculele! Pentru că  interceptările de la dosar nu îl incriminează așa cum o fac declarațiile martorilor. În stenogramele din rechizitoriu sunt redate conversațiile pulifricilor, cu referire în mare măsură la acțiunile lor(n.n. deși coordonate de lider) și mai puțin la persoana lui Vâlcov, în timp ce martorii prin declarațiile din instanță arată exact implicarea inculpatului. S-a întâmplat asta chiar la ultimul termen din procesul aflat pe rolul Tribunalului Dolj când,  în încercarea de a contesta declarația martorului Șușală cu privire la episodul petrecut în februarie 2015, a treia tranșă din șpaga de la Păduraru pe care Șușală a dus-o în seiful de la Daniel Bărbulescu, așa cum îi ceruse inculpatul:

Șușală: În februarie 2015 m-am întâlnit cu Cătălin Rotea la City, acolo a venit și Sorin Păduraru, ne-am urcat în mașină iar când a coborât acesta mi-a zis că mi-a lăsat ceva pe bancheta din spate, să îi aduc înapoi geanta. M-am întâlnit apoi cu Darius, l-am întrebat ce fac cu banii, dacă îi las în mașină la el și mi-a zis să îi duc la Daniel în seif. În aceeași zi m-am dus acasă la Bărbulescu, acolo era și Darius Vâlcov, nu am stat la discuția lor, m-am retras iar la scurt timp după ce Vâlcov a plecat Daniel a venit și mi-a spus că i-a zis Dariu să iau din ei 500 milioane să-i duc în fața blocului, să-i las în mașină. 

Avocat: De ce nu v-a spus Darius Vâlcov direct dumneavoastră să îi dați banii atunci?

Șușală: Pentru că așa cum am spus, eu la Daniel Bărbulescu acasă nu am stat la acea discuție. Eu m-am retras.

Judecător: Dumneavoastră aveați cheie de la mașina inculpatului? Cum îi lăsați banii?

Șușală: Nu aveam cheie. Când ajungeam în fața blocului îl sunam, el îmi deschidea și îi lăsam în torpeu de regulă.

Avocat: Dacă ceea ce spune martorul este adevărat, de ce nu apare acest episod pe interceptări?

Șușală: Nu știu de ce nu apare

Avocat: Pentru că Darius Vâlcov a avut mandat din octombrie și până în martie 2015. De ce totuși nu apare și discuția de care povestește martorul, de la Bărbulescu de acasă.

Judecător: Întrebați martorul de ce nu apare discuția respectivă pe interceptări?

Avocat: Da!

Judecător: Martorul, cum comentați această situație?

Șușală: Nu știu ce să zic doamna președintă. V-am spus, eu cu Darius Bogdan Vâlcov nu vorbeam la telefon decât generalități. Restul chestiunilor le discutam față în față. Iar din ce știu eu, din stenogramele de la dosar, acolo apar discuții cu ceilalți, nu cu Darius Vâlcov.

Greu cu statu′ paralel, dar parcă și mai complicat cu mandatele de supraveghere. Protocoalele sunt ilegale, da electele sunt al dracului de legale. Mai ales când te pot scăpa de pușcărie, cum speră consilierul lui Dăncilă. Asta, bineînțeles dacă te duci după… fentă. Procuror sau judecător, depinde de situație.

P.S. Sssttt… daddy nu ştie! E mai bine să creadă că Vâlcov huleşte şi el protocoalele decât să afle că le face miere să-şi scape pielea. Să nu uităm totuși: la Dragnea e stabilit deja primul termen la apel, consilieru’ așteaptă, şi tot așteaptă motivarea…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!