Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DECIZIE DEFINITIVĂ ÎN AL TREILEA DOSAR AL LUI VÂLCOV- INSTIGARE LA DARE ȘI LUARE DE MITĂ!

20. septembrie. 2018

Al treilea dosar în care Vâlcov este inculpat intră în linie dreaptă. Curtea de Apel Craiova a respins, joi, contestaţia consilierului premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, și a altor doi inculpați din dosar, faţă de decizia din luna mai a acestui an a Tribunalului Gorj, care a dispus începerea judecăţii.

”Respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații Cincu Eduard, Calotă Sălcianu Elena Marinela și Vâlcov Darius Bogdan, în privința încheierii din data de 8 mai 2018. Definitivă”

Decizia este definitivă.

Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Pe lângă evaluatorul lui Dragnea , au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.

Reamintim că dosarul în cauză se află în procedura de cameră preliminară de aproape un an de zile, procurorii Tribunalului Olt dispunând trimiterea în judecată pe 18.10.2017, asta în condițiile în care ART. 343 din Codul de procedură penală prevede cadurata procedurii în camera preliminară este de cel mult 60 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță″!!! Este al treilea dosar al lui Vâlcov aflat deja în instanță, un altul fiind la momentul apelului în așteptarea motivăriii(ICCJ) iar cel de la Craiova, reluat de la zero după ce aceeași Curte de Apel Craiova a admis cererea de strămutare de la Tribunalul Olt.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!