Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DECIZIE A CURȚII DE APEL CRAIOVA ÎN AL TREILEA DOSAR AL LUI VÂLCOV!

06. septembrie. 2018

Pe 8 mai 2018 Tribunalul Gorj a dispus  începerea judecăţii în cel de-al treilea dosar în care consilierul premierului Dăncilă este judecat pentru infracțiunea de instigare la dare şi luare de mită, constatând totodată  legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. 114/P/2016 din 24.07.2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Decezia nu a fost însă definitivă astfel că trei dintre inculpați, respectiv darius Vâlcov, Elena Calotă și Eduard Cincu au fosrmulat contestație. Tocmai pe 4 iulie s-a stabilit primul termen la Curtea de Apel Craiova care însă s-a amânat… numai până-n toamnă(!!!), cum altfel decât ″la solicitareacontestatorilor în vederea angajării unor apărători″. Bineînțeles, apărătorii sunt aceeași însă dacă legea permite… de ce nu? Miercuri  la Curtea de apel Craiova s-a luat în discuție contestațiile inculpaților(n.n. bineînțeles Darius Vâlcov nu a fost prezent în sala de judecată nemaiavând această obligație impusă prin măsura controlului judiciar) fără înă ca sla finalul ședinței să fie dispusă pronunțarea. Judecătorii și-au mai luat un răgaz de două săptămâni pentru a decide dacă dispun începerea judecății sau dimpotrivă admit contestațiile inculpațiilor. Așadar, răgarz pentru procurori dar mai ales pentru inculpați, în deosebi pentru Vâlcov care așteaptă cadoul promis de Dragnea: OUG privind amnistia și grațieirea!

Reamintim că dosarul în cauză se află în procedura de cameră preliminară de aproape un an de zile, procurorii Tribunalului Olt dispunând trimiterea în judecată pe 18.10.2017, asta în condițiile în care ART. 343 din Codul de procedură penală prevede cadurata procedurii în camera preliminară este de cel mult 60 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță″!!!

Este al treilea dosar al lui Vâlcov aflat deja în instanță, un altul fiind la momentul apelului în așteptarea motivăriii(ICCJ) iar cel de la Craiova, reluat de la zero după ce aceeași Curte de Apel Craiova a admis cererea de strămutare de la Tribunalul Olt.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!