Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Așa se analizează ponturile bune pentru biletul zilei

03. septembrie. 2018

Majoritatea pariorilor de la noi din țară mizează după aceleași principii, și nu este de mirare că peste 90% dintre aceștia sunt pierzători dacă este să tragem linie la sfârșit de an. Diferența între pariorii iscusiți și vânătorii de câștiguri imediate constă de cele mai multe ori în disciplină. Așadar, pe lângă gestionarea bugetului de pariere și a mizelor, pariorul de succes trebuie să analizeze cu maximă seriozitate fiecare pronostic înainte de a-l juca. Din păcate, acest lucru nu prea se întâmplă…

În mod concret, un studiu realizat de comunitatea pariorilor din România în anul 2016 a relevat faptul că 58% dintre cei aproximativ 5.000 de respondenți își alocă doar câteva minute pentru analizarea și stabilirea pronosticurilor pe care urmează să parieze. Practic, cotele mici sunt deseori jucate orbește de către pariori, iar această abordare este falimentară. Ce este de făcut?

E bine, pentru a analiza corect meciurile este nevoie de specializare. Da, atunci când vorbim de specializare, vorbim despre concentrarea atenției spre o nișă. Așadar, trebuie să alegem un sport și câteva campionate sau câțiva sportivi pe care să-i urmărim. Practic, ne ducem aproape în zona de spionaj, în sensul că trebuie să știm tot ce mișcă prin presă, dar să aflăm și tot ce se discută pe forumurile de tip Fan Club, pe grupurile de Facebook ale suporterilor și chiar pe paginile personale de Twitter ale sportivilor în cauză. Pe lângă toate acestea, trebuie să le facem și profilul sportiv, urmărindu-le partidele și notând elemente cheie care ne-ar putea servi în viitor.

Această specializare trebuie să fie baza unei analize, pentru că având o cunoaștere în spate, subconștientul ne va ajuta să cântărim mai corect factorii de ultimă oră spre a stabili pronosticuri de calitate.

Acum, când vine vorba despre analizarea unui meci de fotbal, spre exemplu, trebuie să ținem cont de numeroși factori, printre care ar fi:

  • Valoarea de sine stătătoarea a echipelor și a antrenorilor, fără să ne uităm la forma de moment și fără să luăm în calcul atmosfera, moralul sau lumina în care se află echipa în ultima perioadă.
  • Forma celor două echipe, dar nu în ceea ce privește ultimele scoruri, ci efectiv felul în care funcționează jocul, plusurile și minusurile.
  • Relația dintre antrenor și jucători, precum și relația între membrii vestiarului: armonia din lot, respectul, înțelegerea și așa mai departe.
  • Obiectivele echipei în acea perioadă și pentru acea partidă. Un meci nu trebuie văzut ca atare, ci trebuie pus în contextul real. Spre exemplu, Tottenham poate să nu fie interesată de meciurile din Cupa Ligii, FA Cup sau de cele din Europa League, și să trimită tinerii în teren, sau chiar dacă antrenorul decide să folosească o parte dintre titulari, să le spună acestora să nu se accidenteze, dându-le de înțeles că nu trebuie să forțeze o victorie, ci să joace relaxat. Acesta poate fi cel mai important factor în anumite partide.
  • Indisponibilitățile trebuie să fie corect evaluate în raport cu înlocuitorii. Impactul accidentărilor este deseori exagerat de către pariori, care transformă o accidentare a unui jucător de atac într-un motiv clare pentru care o formație va pierde un meci. Greșit! Nu de puține ori se întâmpla ca rezervele să fie mai motivate să se afirme și să joace foarte bine, astfel încât să nu încurce echipa.
  • Condițiile de joc pot fi de asemenea decisive în economia unui meci. Gândiți-vă mai ales la deplasările din cupele europene: o echipă din Islanda care merge în miezul verii în Israel pentru a disputa o manșă contând pentru preliminariile Europa League se poate confrunta cu reale probleme de acomodare la respectivul climat. Dar în această categorie intră și alți factori, precum suprafața de joc – care în anumite situații poate fi artificială, plină de gropi etc. – suporterii, care pot fi în număr mult mai mare sau mai mic decât felul în care echipa este obișnuită și multe alte lucruri.

Acestea sunt numai câteva dintre criteriile pe care trebuie să le avem în analiza noastră. Totuși, poate fi o idee bună să răsfoim ponturi gratuite la pariuri sportive de la specialiști, pentru că astfel putem identifica informații care ne-au scăpat și putem să prefațăm o anumită dispută din mai multe perspective, lucru care nu poate să fie rău. Rețineți! Nu trebuie să copiem niciodată orbește ponturile altor pariori, ci doar să ne inspirăm din analizele lor și apoi să ne facem datoria în ceea ce privește stabilirea unui pronostic. Multă baftă tuturor!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!