Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV O VREA LA BARĂ PE BIANCA!

06. iunie. 2018

Dacă la Inalta Curte de Casație și Justiție unde a primit o condamnare de 8 ani cu executare Vâlcov și-a chemat în apărare pe final de proces fosta secretară, Lorena Nicola, la Tribunalul Dolj își pune speranțele în fosta consilieră, Bianca Tonița. Cel puțin așa a grăit inculpatul, solicitarea nu a fost încă adresată instanței.  Așa cum pe parcursul celor două procese, în încercarea de a convinge completele că este doar peștele mare nu și vinovat de acuzațiile aduse, Vâlcov a devoalat și afacerile de care procurorii nu amintesc în nici un rechizitoriu(n.n. vezi ferma de vaci, ″puiuții″ firmelor controlate de finii Bărbulescu), merge mai departe cu… ″dezvăluirile.″ Iritat de declarația lui Rotea dar mai ales de faptul că acesta n-a luat șpaga asupra sa, Vâlcov a început să vorbească despre  întâlnirile secrete pe care le-a avut imediat după ce a fost eliberat din arest cu diverși martori. Doar ca o scurtă paranteză, deși de cum a realizat că a scăpat porumbelul a ținut să precizeze că nu avea interdicție, de ce oare locul ales a fost pe baraj la ore târzii, departe de ochii curioșilor(n.n. bineînțeles că nu de cei obligați să vegheze la respectarea măsurilor dispuse de procurori se ferea, doar a stabilit că cei de la IPJ Olt sunt băieți cuminți!!!)?  Revenind la rolul fostei consiliere, acesta nu pare a viza șpăgile pe care procurorii anticorupție îl acuză pe Vâlcov că le-a cerut lui Păduraru și Ramba, ci mai degrabă fix acele întâlniri.

″ Vâlcov: Este posibil să fii vorbit dumneavoastră cu mine pe lângă baraj după ce am fost elibeart din arest, în toamna lui 2015?

Da! Cred că octombrie, noiembrie 2015.

Vâlcov: Este adevărat că i-ați solicitat două întâlniri cu mine pe baraj la Slatina? 

Rotea: Este adevărat că am venit la cele două întâlniri dar nu le-am solicitat eu.

Vâlcov: Este posibil să fi afirmat de față cu Tonița sau de față cu altcineva, nu știu, că banii de la Păduraru i-ați luat dumneavoastră pentru că aveați nevoie?

Rotea: Nu!

Vâlcov: O să o chemăm și pe ea ca martor. Avem poze, filmări, poate avem și desfășurător de la telefon sau poate o să avem de la orange, telecom, nu știu, vom vedea… ″

Așadar, dacă ar fi să dăm crezare celor afirmate în sala de judecată de inculpat, rolul consilierei nu s-a încheiat după ce și-a pierdut locul de muncă de la Cabinetul Senatorial odată cu arestarea lui Vâlcov și demisia din Senat. A rămas un pion important pe tabla de șah care nu  se ocupa doar să transmită mesaje între acesta și diverși martori dar avea grijă să-i ducă șefului și dovezile cu care azi se laudă în instanță că le deține- poze, desfășurătorul convorbirilor și mesajelor.  Rămâne de văzut dacă prin apărătorul său Vâlcov o va chema la bară pe Bianca Tonița sau am asistat la o nouă încercare de a-l determina pe unul dintre martori(n.n. de data aceasta Rotea, aflat deja la a doua încercare după demiterea din funcția de secretar de stat) să declare ″ce trebuie″.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!