Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SOȚUL FOSTEI ȘEFE A TRIBUNALULUI OLT CONTESTĂ REGIMUL DE EXECUTARE A PEDEPSEI

20. mai. 2018

În dosarul în care fostul preşedinte al Tribunalul Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, a fost condamnat  în iunie 2017 la opt ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, a primit o pedeapsă privativă de libertate și soțul acesteia. Iuliu Severus Marinescu. Trei ani cu executare pentru spălare de bani, în formă continuată.

Încarcerat la Penitenciarul Craiova acesta a contestat decizia pronunţată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate de la penitenciar cu privire la stabilirea regimului de executare a pedepsei.  Magistrații curții de Apel Craiova, instanța e rolul căreia a fost înregistrat dosarul i-au respins contestația obligându-l totodată să plătească statului suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia este una definitivă.

Solutia pe scurt: Respinge contestaţia formulată de persoana privată de libertate Marinescu Iuliu Severus împotriva Încheierii nr. 726 din data de 15.01.2018 pronunţată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Craiova în dosarul nr. 726/JS/2017. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală republicat, Obligă persoana privată de libertate Marinescu Iuliu Severus să plătească statului suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă.

Iuliu Severus Marinescu mai este inculpat într-un dosar de corupție, alături de fostul primar Minel Prina, Mihaela Stana promovată de Emil Moț în funcția de director adjunct, cu atribuţii pe marketing, al CSM, Mirela Pătru, fost director al DADP Slatina și  Gheorghe Beznea (expert evaluator imobiliare). Dosarul are ca obiect infracţiuni de corupţie, iar municipiul Slatina este parte vătămată, în prezent fiind strămutat de la Tribunalul Olt la Tribunalul Mehedinți.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!