Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎNCEPE JUDECATA ÎN AL TREILEA DOSAR AL CONSILIERULUI LUI DĂNCILĂ: INSTIGARE LA DARE ȘI LUARE DE MITĂ!

10. mai. 2018

Tribunalul Gorj a dispus începerea judecății în cel de-al treilea dosar în care unul dintre inculpați este Darius Vâlcov. În dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt consilierul premierului Dăncilă este acuzat de de instigare la dare şi luare de mită, anchetatorii reţinând că acesta a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii: „Vâlcov Darius-Bogdan,  în  calitate de beneficiar direct al rezultatului activităţii desfăşurate de către SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, societate înfiinţată de către inculpat, prin contribuţia financiară a sa, prin diferite persoane interpuse, a exercitat acţiuni de determinare mediată în cauză, prin intermediul numitului Bărbulescu Daniel Ionuţ, cel care se ocupa, în fapt, de administrarea respectivei societăţi,  în urma cărora acesta a comunicat indicaţiile primite  inculpatului Dogaru Mircea, angajat  pe funcţia de consilier juridic în cadrul SC CONTIS COMPANY SRL, o altă societate controlată de către  inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan  şi apoi administratorului acestei societăţi, inculpata Calotă-Sălcianu Elena-Marinela, care au dat inculpatului Cincu Eduard, funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, având funcţia de subinginer cadastru, persoană cooptată tot la îndemnul inculpatului Vâlcov Darius-Bogdan, suma de 1.000 lei, lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, sumă al cărei cuantum a fost stabilit tot de către inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, bani necuveniţi″, se precizează în rechizitoriu.

Marți, Tribunalul Gorj a respins cererea formulată de inculpata Calotă-Sălcianu Elena Marinela prin avocat ales privind administrarea de probe în camera preliminară în legătură cu legalitatea sesizării instanţei, precum şi cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în schimb a admis  cererile formulate de inculpaţii Cincu Eduard, Calotă Sălcianu Elena Marinela şi Vâlcov Darius Bogdan şi a dispus înlăturarea ca mijloc de probă a Rechizitoriului nr. 378/P/2014 din 19.05.2015 al D.N.A – Secţia de Combatere a Corupţiei.

Totodată a resins toate elelalte celelalte cereri şi excepţii invocate de inculpaţi

Soluție:În baza art. 346 alin. 2 şi 4 C.pr.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. 114/P/2016 din 24.07.2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, privind pe inculpaţii Cincu Eduard cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 289 alin.1 C.pen rap la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen., Dogaru Mircea cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 255 alin.1 vechiul C.pen rap la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 vechiul C.pen. şi art. 5 alin.1 C.pen., Calotă Sălcianu Elena Marinela cercetată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 290 alin.1 C.pen. rap la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., Vâlcov Darius Bogdan cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 25 vechiul C.pen. rap la art. 255 vechiul C.pen. cu aplic art. 6 din Legea 78/2000 şi art. 5 alin.1 C.pen., art. 47 C.pen. rap la art. 289 C.pen. cu aplic art. 6 din Legea 78/2000 şi art. 5 alin.1 C.pen., cu aplic. art. 33 lit. a vechiul C.pen. şi art. 5 alin.1 C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii.Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!