Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRIMARUL DE LA COTEANA CONDAMNAT LA 1 AN ȘI 11 LUNI ÎNCHISOARE CU AMÂNARE

02. mai. 2018

Judecătoria Slatina a  pronunțat sentința în dosarul în care Costea Vasile,  primarul Comunei Coteana a fost trimis în judecată pentru conflict de interese (3 fapte)  și fals în declarații(3 fapte). Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 11 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de doi ani și interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat,  si de a alege  în cazul anulării sau revocării amânării aplicării pedepsei:

«In baza art. 386 alin. 1 C.p.p.,  respinge masura privind schimbarea incadrarii juridice din trei infractiuni de conflict de interese prev. de art. 301 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. si trei infractiuni de fals in declaratii prev. de art. 326 C.pen. cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. intr-o singura infractiune de conflict de interese prev. de art. 301 alin. 1 C.pen cu aplicarea  art. 35 alin. 1 C.pen., si o singura infractiune de fals in declaratii prev. de art. 326 C.pen. cu aplicarea art 35 alin. 1 C.pen, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. In baza art. 386 alin. 1 C.p.p. admite cererea de schimbare a incadrarii juridice formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina privind retinerea dispozitiilor art. 5 NCP cu privire la infractiunile pentru care inculpatul Costea Vasile a fost trimis in judecata.In baza art. 38 alin. 1 C.pen rap. la art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen. contopeste pedepsele cu inchisoarea aplicate inculpatului Costea Vasile, urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare la care se va adauga sporul corespunzator de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 11 luni, astfel ca in final inculpatului Costea Vasile si se va stabili pedeapsa de 1 an si 11 luni inchisoare. 
În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. »

Aşadar, pe parcursul termenului de supraveghere, primarul este supus unui proces de supraveghere care să permită verificarea conduitei sale.:«În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
     a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta;
     b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
     c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
     d) să comunice schimbarea locului de muncă;
    e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.»

Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă.

Acesta este primul dosar în care Costea a primit o decizie  instanței, un altul în care se fac cercetări cu privire la vizele de flotant emise de Primăria Coteana în preajma alegerilor locale se află încă în cercetare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. De asemenea edilul din Coteana este unicat în județ, fiind singura persoană declarată incompatibilă de două ori de către inspectorii ANI.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!