Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VĂRU’ LANGA S-A ACHITAT ȘI APOI A SALUTAT! SĂ FIE DISTRACȚIE LA BOTEZ!

12. aprilie. 2018

Întocmai cum consemnam: botezul programat sâmbătă în familia fostului director al Companiei de Apă Olt la Jariștea nu va fi perturbat de declarația de martor de la Tribunalul Dolj. Lucrurile vor decurge întocmai la petrecere, fix așa cum au fost prestabilite pentru că și Bobo a avut grijă să spună poezia întocmai cum a învățat-o.

N-a văzut șpaga pe care Șușală a adus-o de la Păduraru și a numărat-o în apartamentul din V23 care îi aparținea vărului său din cauza unui stâlp din living, a băut cafeaua ″de vreo două ori parcă cu Sorin Păduraru la o cafenea nouă din oraș unde se ducea toată lumea″ da′ n-au discutat despre șpagă, au discutat ″de o problemă pe care o avea Sorin la Scornicești, era o zonă mai dificilă și m-a rugat dacă poate să o ocolească dar i-am spus că nu se poate, să o facă așa cum trebuie″.

″Nu l-am văzut pe Șușală să aducă vreo geantă cu bani. Mai venea și pleca cu genți de voiaj dar el se ocupa de hainele vărului meu. Le ducea și le lua de la curățătorie și îi plătea pentru serviciile astea. Uneori mai ducea și pantofi. Lua bani dintr-o fructieră care era la intrarea în apartament. Să vă explic un pic ca să înțelegeți. Era o cameră cam așa, cât asta(n.n. sala de judecată) de mare. Eu stăteam pe canapea și ma erau și niște stâlpi, nu vedeam ce făcea el″. Cam atât a putut să povestească Langa miercuri la audierea de la Tribunalul Dolj. Sau poate atât a fost… poezia, mai ales că uneori detaliile te pot încurca grav chiar dacă ai doar calitatea de martor.  Bineînțeles că n-au venit întrebări nici de la avocat și nici inculpatul n-a ridicat vreuna, o noutate în proces -pe care inclusiv judecătoarea a sesizat-o: Nici inculpatul nu are întrebări?″ Dacă a fost ″bine″ de ce să fie rău? Iar ca să consființească relația(n.n. nu de rude ci de inculpat-martor!) dacă tot nu a putut să ia loc în sală lângă văru pentru că acesta nu l-a lăsat și l-a sfătuit să stea mai bine în altă bancă-″Nu sta aici, tu du-te acolo, la martori″- la finalul audieri după ce și-a semnat propria-i declarație, Langa nu a putut părăsi sala fără să se apropie să dea mâna cu Vâlcov și să-i ureze succes! Martori… atât procurorul DNA cât și judecătoarea de caz. Pentru că se poate, pentru că tot a dispus instanța înlăturarea interdicției inculpatului de a lua legătura cu martorii din dosar. Nu mai pot fi influențați! Nuuu, deloc chiar- dovada vie nu e doar discuția din sala de așteptare sau de la terasa hotelului(la o țigară… electronică, vis-a-vis de Tribunalul Dolj),  salutul și urarea fac… toți banii! Cert este că Langa a plecat liniștit ba chiar victorios s-a îndreptat spre terasa unde era așteptat.

În loc de concluzie, doar pentru memoria colectivă, un scurt pasaj din rechizitoriul DNA: «Declaraţiile martorului LANGA BOGDAN GRAŢIAN nu pot fi luate în considerare, întrucât, pe de o parte, sunt subiective, având în vedere legătura de rudenie cu inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN, iar pe de altă parte, nu se coroborează în totalitate cu celelalte probe administrate în cauză. În urma examinării martorului LANGA BOGDAN GRAŢIAN cu tehnica poligraf  s-a concluzionat că răspunsurile martorului au provocat modificări specifice comportamentului simulat.»

P.S. Naș de botez pare că va rămâne tot Ramba. Posibil să apară efectul la recursul de la ICCJ, prietenii știu de ce!

Print

One thought on “VĂRU’ LANGA S-A ACHITAT ȘI APOI A SALUTAT! SĂ FIE DISTRACȚIE LA BOTEZ!

  1. Toate sunt conforme. Moisiu , securist, da concurs pentru director general organizat de primărie deși concursul ar trebui organizat de ANFP, si-a stabilit cel mai mare salariu de director din tara încă înainte de a pleca la ANFP pt ca știa ca se întoarce, nu pune salariile pe transparenta sa nu vadă prostimea ce salariu si-a făcut….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!