Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROCURORII CER INCHISOARE CU EXECUTARE PENTRU PRIMARUL DIN COTEANA!

03. aprilie. 2018

Judecătoria Slatina a rămas în pronunțare   în dosarul în care Costea Vasile,  primarul Comunei Coteana a fost trimis în judecată pentru conflict de interese (3 fapte)  și fals în declarații(3 fapte).

La termenul de marți (n.n. ultimul termen)procurorul de ședință a cerut condamnarea inculpatului la închisoare cu executare și aplicarea unei pedepse complementare în  sensul interzicerii unor drepturi pe o perioadă de 3 ani. Totodată reprezentantul Ministerului Public a solicitat obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare. Apărătorul primarului a solicitat achitarea clientului pentru infracțiunea de conflict de interese- în sensul că fapta nu este prevăzută de legea penală. Pentru infracțiunea de fals în declarații Costea cere cel mult o pedeapsă cu amânarea aplicării  pentru că în caz contrar, chiar și o amendă penală ar duce la pierderea mandatului. Prin rechizitoriul nr.  919/P/2015, din data de 17.11.2016, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au reținut în  sarcina inculpatului faptul că

«La data de 17.02.2012, inculpatul Costea Vasile – viceprimarul comunei Coteana, judeţul Olt, a întocmit referatul înregistrat sub nr. 2607/15.07.2011, cu privire la necesitatea achiziţionării unor lucrări de reparaţii şi renovare la sediul Primăriei comunei Coteana  şi realizarea unei alei betonate de circa 20 m. Ulterior, acesta a întocmit nota justificativă, privind selectarea procedurii de achiziţie, privind lucrarea „Reparaţii şi renovare sediul Primăriei Coteana şi turnarea unei alei betonate”, valoarea achiziţiei fiind estimată la 13.000 lei. Totodată acesta a stabilit obiectul contractului şi criteriile de selecţie potrivit art.  19 din OUG nr. 34/2006. 

Acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi urmărind să producă un folos patrimonial fratelui său C.I., inculpatul Costea Vasile a înaintat, la data de 05.03.2012, mai multe solicitări de a depune oferte, mai multor societăţi comerciale, printre care şi S.C. RO CONSTRUCT MC S.R.L. Slatina – al cărei asociat unic şi administrator era fratele său C.I. În calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor, la data de 15.03.2012, inculpatul Costea Vasile a dat o declaraţie de confidenţialitate şi imparţialitate, în care a învederat, în mod necorespunzător adevărului, că nu avea calitatea de rudă, până la gradul al patrulea inclusiv, cu persoanele care făceau parte din consiliul de administraţie sau organul  de conducere al unuia dintre ofertanţi deşi, în realitate, era frate (rudă de gradul II) cu C.I.

 În aceeaşi calitate, de membru al comisiei de evaluare a ofertelor, inculpatul Costea Vasile a propus ca achiziţionarea lucrărilor solicitate să se facă de  la S.C. RO CONSTRUCT MC S.R.L. Slatina, prin cumpărarea directă, oferta S.C. RO CONSTRUCT MC S.R.L. Slatina fiind de 9.677,42 lei. La data de 20.03.2012, a fost încheiat contractul de lucrări nr. 990, între Consiliul Local Coteana – în calitate de achizitor şi S.C. RO CONSTRUCT MC S.R.L. Slatina – în calitate de executant, societate reprezentată de C.I., prin care se stabilea valoarea lucrărilor de reparaţii şi renovare la sediul Primăriei Coteana, la preţul  de 12.000 lei cu TVA, contractul fiind semnat din partea Primăriei Coteana de inculpatul Costea Vasile. După executarea lucrărilor, inculpatul Costea Vasile, în calitate de preşedinte al comisiei de recepţie a lucrărilor, a semnat procesul-verbal de recepţie nr. 1286 din 06.04.2012, prin care se atesta că lucrările executate corespundeau din punct de vedere cantitativ şi calitativ».

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!