Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BIRCEA, LA RECURS CU ANI PE INCOMPATIBILITATE!

20. martie. 2018

Începe recursul la Înata Curte de Casație și Justiție în dosarul în care Cristian Bircea, fostul lider al ALDE Slatina, a cerut anularea raportului ANI, prin care era declarat incompatibil.  Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate,  Bircea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 7 martie 2013, întrucât a deţinut simultan calitatea de consilier local şi funcţia de director în cadrul SC Compania de Apă Olt SA. Inspectorii de integritate  arată că este vorba de o societate comercială de interes local, înfiinţată de către Consiliul Local al municipiului Slatina, iar faptul că Bircea a ocupat funcţia de director contravine dispoziţiilor art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003.

În primă instanță Curtea de Apel Craiova a admis acțiunea depusă de consilierul local  și a dispus anularea  raportul de evaluare nr. 42952/G/II/23.11.2015 emis de ANI. Împotriva acestei soluții inspectorii de integritate au formulat recurs ce urmează să se judece la ICCJ, fiind stabilit deja primul termen- completul filtru.

  • Detalii soluţie: Dispune comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către părţi cu menţiunea ca acestea să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20 martie 2018.
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!