Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DIICOT  CRAIOVA FACE APEL ÎN DOSARUL PREȘEDINTELUI PNL OLT! NICI FINANȚELE NU ACCEPTĂ DECIZIA DE FOND!

06. martie. 2018

Procurorii DIICOT Craiova au făcut apel împotriva soluției pronunțată de judecătorii Tribunalului Dolj pe 6 decembrie 2017 în dosarul cunoscut sub numele de ″Gruparea Tătuțu″ și respectiv 13 decembrie 2017 în dosarul disjuns.

Deși pentru acuzația de constituire și aderare la un grup infracțional organizat au fost achitați toți inculpații, pentru o parte dintre aceștia judecătorii au dispus și pedepse cu suspendare. Ciprian Gheorghiceanu şi Liviu Voiculescu, poliţişti la acel moment în cadrul IPJ Olt (n.n. azi Liviu Voiculescu este primarul comunei Cungrea și președinte PNL Olt), au fost achitaţi, fraţii Buzatu, fiii fostului preşedinte al SIF Oltenia, au fost achitaţi pentru  constituire a unui grup infracţional organizat şi condamnați la câte 3 ani închisoare fiecare pentru infracțiuni de serviciu-delapidare,  Poteraş Leonard Ionuţ, Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian şi Morusi Radu  au fost și ei achitați pentru  infracţiunile reținute de procurori în sarcina lor.
Fostul comisar şef Laurenţiu Lazar  deși considerat liderul grupului a fost achitat pentru această infracțiune și condamnat pentru alte infracțiuni la pedeapsa finală 2 ani şi 8 luni închisoare cu susendare. Și soția acestuia a primit o suspendare de 2 ani iar administratorul firmei Marconf din Piatra-Olt, Gheorghe Bădiță, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare.
În cel de-al doilea dosar în care au fost vizați mai mulți angajați de la Finanțe și în care judecătorii au decis în primă instanță achitarea tuturor inculpaților pentru toate capetele de acuzare, apel împotriva soluției a formulat și Direcția Generală a Finanțelor Publice Craiova, parte civilă în cauză.

Apel au formulat și inculpații care au primit pedepse cu suspendare.

În cele două dosare încă se așteaptă motivarea instanței.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!