Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

NAŞU′!!!

11. februarie. 2018

Orice naș își are nașu′! Mai devreme sau mai târziu se dovedește că celebra frază potrivit căreia ″nașul este părintele spiritual″ durează fie până când intră în joc banul, fie până când unul- în speță finul- întră la… apă. Se stinge brusc până și lumânarea ″ținută la spate″ mai ales când se cere maxim cu executare…

Nașu′ Vâlcov, așa cum am arătat în deosebi pe parcursul derulării dosarului de  rolul ICCJ, cu sabia deasupra capului- a se citi sentința care a venit săptămâna trecută după două amânări, prin care  a fost condamnat pe fond la 8 ani de închisoare cu executare- i-a luat la țintă în special pe finii Andra și Daniel Bărbulescu. Prin care, să stabilim de la început, multe s-au făcut. E drept că opinia publică a avut până acum acces dar la o mică parte din ″activitatea fructuoasă″ de 10 ani cât timp Vâlcov și gașca au derulat-o în Slatina, dar totuși nu a fost deloc puțin. Și n-au scos procurorii prin rechizitorii cât a scuipat nașu′ din boxa acuzaților.

Începând de la seiful devenit celebru după ce finii l-au predat de bunăvoie procurorilor, una din armele care le-au schimbat  calitatea în martori denunțător și pe care Vâlcov a încercat să o folosească ca boomerang: La seif aveam acces eu, Şuşală şi Daniel. Eu am pus cifrul, ziua naşterii mele. Am folosit seiful până la finele lui 2012.  Ulterior am aflat că erau nu doar banii mei acolo. Pe de o parte am aflat din confruntarea Daniel-Prina că acolo era un rucsac cu 600 mii lei, iar apoi din declaraţia lui Bărbulescu de la Tribunalul Olt, în celălalt dosar, că acolo s-au dus şi o parte din banii lui Langa. Din seiful acela 90 mii de dolari, 60 mii lei şi 3 lingouri îmi aparţin mie şi tatălui meu, iar restu′ nu ştiu cui aparţin. Supărarea mea nu era că alţii au pus şi ei acolo în seif, că s-au folosit de el,  ci că a trebuit eu să recunosc şi ce nu era de acolo al meu.

Mai departe, nașul n-a uitat că în timp ce bunurile sale sunt sub sechestru, afacerile finilor puse la punct în timpul minivacanţei de 1 Mai(n.n.din 2011 de la Richmond Hotel Mamaia) merg înainte, ba chiar se extind cu ″puiuții″:”Să vorbim despre Enero Prod, sau mai bine spus despre Olt Tv că de fapt asta este.  A declarat la DNA Andra Bărbulescu că nu e a ei, că e a mea. Eu am participat la emisiuni ca invitat, dar… când dai de greu e uşor să arunci la mine, când tu faci toate măgăriile. Pe Eurognosi care nu are probleme şi merge bine nu ai aruncat-o la mine deşi le-am împrumutat bani să o facă şi p′asta. Pe Olt Tv are probleme şi mi-a aruncat-o mie.  Probleme financiare nu cred că au că văd că se extind.(…)De la firmele iniţial înfiinţate  au apărut aproape pe la fiecare nişte puiuţi. Lângă Millenium a apărut SC Thea, aşa o cheamă pe fata lui Daniel, Thea. Nu m-am implicat niciodată în administrarea acestor societăţi, nici în activitatea economico financiară sau de personal. Doar că am aflat din declaraţiile unor martori ca aş fi avut treabă şi tot din declaraţiile altora am aflat ce se întâmpla de fapt în aceste societăţi, cine erau cei care erau cu adevărat implicaţi şi care făceau cu adevărat acte incompatibile cu funcţia cum spun procurorii

Tot în dreptul finilor a fost bifat și apartamentu din V28 unde procurori au descins după tablouri, în care Vâlcov locuia dar ca și ″chiriaș″ al lui Bărbulescu:” Am locuit la apartamentul 3. Ştiu că a ajuns la Enero Prod şi că apoi l-a închiriat Bărbulescu de la acea firmă. Pe perioada cât eu am locuit acolo i-am plătit chirie şi toate costurile lui Daniel Bărbulescu.″ În treacăt, poate prezintă interes pentru procurori, au fost amintiți și ciprioții cu care finii au mai multe afaceri dar și episodul asocierii SC Millenium cu SG Development pentru administrarea Hotelului City- ideea lui Bărbulescu de a se sustrage de la plata obligațiilor către bugetul de stat(n.n. upss… infracțiune):″Mi-a zis că cea mai bună soluţie să imi plătească ar fi asocierea cu SGV, astfel eu deveneam acţionar iar el nu mai scotea banii din firmă evitând astfel să plătească dividende şi impozitul pe profit la buget” . Toate aceste ″precizări″ pe care Vâlcov a ținut să le facă în fața judecătorilor au culminat(n.n. cel puțin până azi!) cu un scurt denunț în dosarul Millenium Toographica. 

Acum nașu′ și-a găsit și el naș. Gușă a intrat puternic în scenă și nu doar că s-a delimitat total de cel pe care l-a cununat, dar a  pus umărul la imaginea de penal a lui Vâlcov, condamnat pe fond la executare: ″E un moment care sigur că trebuie discutat şi înţeles aşa cum se cuvine. Nu este aşa cum pare, este mult mai grav. Îmi voi face o scurtă declaraţie de interese, pentru ca să fie foarte clar din ce poziţie vorbesc: îl cunosc foarte bine pe Vâlcov, a ajuns primar în 2004, în timp ce eu eram şef de campanie la PSD. El era un băiat tânăr, de viitor, inteligent, după cum l-au apreciat şi cei din Slatina, el reînnoindu-şi mandatele şi după cum fiecare premier sau preşedinte PSD, de la Ponta la Dragnea, şi înainte Blaga şi Băsescu l-a lăudat. Darius Vâlcov a fost lăudat de toţi liderii ca fiind un bun profesionist, fie ca un bun administrator, fie ca ministru de Finanţe. În plus, sigur, avem şi o relaţie: el a fost năşit de către noi, în căsătoria sa, deja consumată, cu fosta sa soţie, Lavinia Şandru. Îl cunosc foarte bine, dar am fost şocat când au apărut dezvăluirile probate. Nu am crezut, cu tablouri în pereţi şi întâlniri în cimitir, m-a depăşit. Nu am crezut că e posibil aşa ceva, cât de bine mă pricep eu la oameni. Recunosc, n-am păstrat legătura cu el, din acel moment″.

Fără alte comentarii doar o chestiune de reținut: asta se întâmplă de regulă cu o ″măsea stricată″- ajunge la gunoi!

 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!