Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ICCJ: PRINA MINEL FLORIN- RECIDIVIST!

08. februarie. 2018

Judecătorii ICCJ au respins ca nefondată, cererea de schimbare a încadrării juridice din complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, în infracţiunea de favorizare a infractorului  formulată de inculpatul Prina Minel Florin.  Au dispus condamnarea sa la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru complicitate la săvârșire a infracţiunii de trafic de influenţă, aplicând inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii mai multor drepturi  pe o durată de 2 ani. Pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor  Prina a fost condamnat la 3 ani închisoare.

Totodată instanța constată starea de recidivist a inculpatului cu privire la dosarul în care acesta a fost condamnat în decembrie 2012 la 4 ani de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Craiova.

Constată că faptele ce fac obiectul prezentei cauze au fost comise în concurs real cu fapta pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentința penală nr. 1152 din 19.12.2011 pronunțată de Judecătoria Slatina în dosarul nr. 10200/311/2009, definitivă prin decizia penală nr. 2498/07.12.2012 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 132 din Legea nr.78/2000, rap. la art. 248 Cod penal anterior, cu aplic. art. 41 alin.2 Cod penal anterior, fiindu-i stabilită pedeapsa principală de 4 ani închisoare, cu aplicarea art. 861 Cod penal anterior, precum şi pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a, b şi c Cod penal anterior. În baza art. 865 Cod penal anterior, rap la art. 85 alin.1 Cod penal anterior

Astfel, judecătorii ICCJ au dispus  anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 4 ani închisoare pronuntață de CA Craiova  și contopirea celor două pedepse, respectiv de  3 ani închisoare aplicate în acest dosar cu pedeapsa de 4 ani închisoare stabilită  anterior menţionată, şi cndamnarea inculpatului Prina Minel Florin la executarea pedepsei  de 4 ani închisoare, pe care o sporește cu 6 luni, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare.

Decizia nu este definitivă putând fi atacată cu apel la completul de cinci judecători.

P.S. Galetto… există viață și după moarte…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!