Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ȘI TOTUȘI, DE CE-L ARUNCĂ DRAGNEA PE STĂNESCU PESTE BORD?

25. ianuarie. 2018

N-a părăsit barca atunci când apele erau tulburi. Dimpotrivă, a fost primul care și-a dat demisia în semn de solidaritate deși Dragnea nici nu visa să facă un pas în spate dimpotrivă se agăța și mai tare cu dinții de funcție condamnat definitiv fiind(n.n. nici cu prezumția nu mai putea defila), s-a expus mai mult decât ar fi trebuit când din calitatea de ministru  și vicepremier s-a postat pe trotuarul din fața DNA așteptând-ul tt pe Dragnea , iar despre susținerea ca membru de partid a deciziilor președintelui(n.n. în special la demiterea celor doi premieri), s-a demonstrat că e una orbească.

Și totuși azi Stănescu e la un pas să fie aruncat peste bord. Nu de procurorii anticorupție. La președintele partidului ar trebui să fie încă ministrul Dezvoltării atent. DNA cere redeschiderea urmăririi pentru Paul Stănescu. Așa și? Unde-i surpriza? Dacă ICCJ va încuviința cererea procurorilor, este AL DOILEA dosar redeschis. Așadar nu este primul! Dacă Stănescu e penal de ce va fi începând cu data de 8 februarie? Nu e penal începând cu data de 21.09.205 când Tribunalul Olt a dispus, definitiv, redeschiderea UP privind pe Stănescu și alte 8 persoane în dosarul nr.271/P/2012? Ce are al doilea dosar în plus față de primul? Absolut nimic, aceeași calitate, aceeași structură a cerut redeschiderea și tot la ″structura centrală se află dosarul ÎN LUCRU″.

Oare ce șanse erau ca Stănescu să fie validat în continuare la ministerul Dezvoltării în ședința de luni dacă (fix!!!) dacă Antena 3 nu anunța la oră de maximă audiență,duminică seara(21.01.2018- cu doar câteva ore înainte de ședință)breaking news-ul cu cererea DNA? Asta în condițiile în care pe portalul ICCJ dosarul exista încă din data de 17.01.2018, situație de care probabil Stănescu avea cunoștință la momentul la care nu doar că a refuzat să fie nominalizat premier dar a pus sub semnul întrebării inclusiv continuarea ca ministru în noul Guvern Dăncilă. Așadar îndoiala exista, mai era nevoie doar de un impuls pentru ca încă un baron să renunțe la pretenții, prin urmare încă un portofoliu eliberat, cu care să poată fi mituit(politic) un alt susținător al deciziilor lui Dragnea. Și… a venit impulsul. Dacă opoziția(n.n. a se citi presa anti PSD) nu a dat ″bomba″ s-a apăsat butonul pe soluția de avarie- presa de casă! Trebuia aruncată pe piață până la CEX! Apoi bolovanul a luat-o la vale iar ce a urmat s-a văzut și putea fi anticipat și de un novice. Fie el chiar și de la Vișina sau mai mult de la Zlatina!

Președintele Iohannis a revenit cu ideea respingerii penalilor(n.n. de reținut, Stănescu avea un dosar oficial confirmat, și totuși a fost validat(!!!) în Guvernul Tudose), iar despre declarațiile de ″solidaritate″ ale lui Dragnea față de Paul… au lipsit cu desăvârșire: ″O să îi spun şi domnului preşedinte: CEX va vota în plen, vineri, orice propunere de membru al guvernului şi va fi un vot politic care va fi respectat.” Asta în condițiile în care pe surse ieșise deja informația potrivit căreia  Stănescu și-a anunțat informal colegii din CEX că va face un pas în spate dacă dosarul va fi redeschis. Și dacă-i ″decizie personală″ rămâne decizie nu-i așa? Ca la nominalizarea pentru premier, după refuzul președintelui de validare ca interimar(n.n. să nu neglijăm totuși și acest aspect care întregește tabloul aruncării peste bord a lui Stănescu!). De altfel chiar a confirmat public luni la ICCJ că-și va da demisia, când ″galeria″ a uitat să vină să-l susțină. A fost doar Stănescu și Vitan pe post de avocat. Rămâne de văzut dacă jocul iese și mai important, ce va înțelege Stănescu din aceste ultime zile!

Cât despre dosarele penale, dincolo de politică, mergem înainte și cu prezumție dar și cu fapte despre care am consemnat de-a lungul timpului. Nu e despre finanțare(legală sau ilegală) ci despre cum s-au întocmit rapoartele de către Curtea de Conturi! De reținut un cuvânt: denunț! De la cine pentru cine? Aveți puțintică răbdare!

P.S. Doar ca o paranteză, e greu de crezut că cineva(n.n. facem referire la Olt) a uitat cum sub mandatul lui Vâlcov cel ce pica la zar să fie sacrificat devenea întâi subiect al presei de casă și apoi, dacă într-un timp relativ scurt nu-și găsea onoarea să o scrie pe demisie, îl executa… bineînțeles BPJ-ul, nu Vâlcov!!! E vechi păcatul, nu e Stănescu primul sacrificat! Poate-i doar o teorie, cum spun unii, însă practica îi cam contrazice… 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!