Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DNA- A DOUA CERERE DE REDESCHIDERE A URMĂRIRII PENALE PENTRU STĂNESCU!/ PLÂNGEREA PENALĂ (Doc.)

22. ianuarie. 2018

Direcţia Naţională Anticorupţie cere redeschiderea unui nou dosar penal pe numele viepremierului Paul Stănescu. La pachet, intimaţi sunt şi auditorii Curţii de Conturi Olt- Briceag Belu Mrian, Cotoşman Florin şi Manolache Remus.

Solicitarea procurorilor venea chiar în ziua în care daddy îl nominaliza ca interimar iar Iohannis îl respingea(n.n. vezi buna purtare- ), ICCJ urmând să se pronunţe asupra cererii joi, 25.01.2018. Este vorba despre dosarul privind finanţarea echipei de fotbal atât de la CJ Olt cât şi de la Primăria Slatina deschis la DNA Craiova urmare a plângerii penale formulată de Nicolae Stan, la acea dată deputat, şi ulterior închis de aceeaşi instituţie. În plângerea din 18.02.2013 Paul Stănescu şi Darius Vâlcov erau acuzaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, spălare de bani, conflict de interese, trafic de influenţă, luare de mită şi complicitate la evaziune fiscală. Faptele aduse în atenţia procurorilor vizau în principal plăţile făcute de CJ Olt şi Primăria Slatina către CS Aluminiu Alro Slatina. Şi subordonaţii lui Goga de la Camerei de Conturi Olt, azi având aceeaşi calitate de intimaţi, sunt vizaţţi în plângerea penală mai sus amintită, ei fiind cei care trei ani la rând în urma verificărilor efectuate, deşi au constatat plăţile nu au dispus stoparea dar nici recuperarea prejudiciului. Nu fără legătură, vizat la rându-i în acest dosar, Vâlcov a depus la DNA un denunţ împotriva lui Goga Adrian(n.n. inclusiv cu privire la activitatea de control). Să nu existe confuzii, a fost plângerea, apoi denunţul şi ulterior s-a cerut redeschiderea care NU îl vizează şi pe Vâlcov(n.n. deşi inclusiv PMS a virat sume de bani către echipa de fotbal)!!! Înţelege fiecare ce vrea…

Acesta este cel de-al doilea dosar penal redeschis pe numele lui Stănescu, împotriva lui fiind depuse mai multe plângeri care vizează şi alte aspecte, de la aşa zisul protocol de asociere între CJ Olt şi PM Slatina privind finanţarea spitalului judeţean(n.n. ulterior considerat nelegat de CC Olt), la celebrul soft de 3 milioane de euro  la schimb cu acordul cadru semnat de firma deputatului Ciocan pentru asfaltarea străzii Strehareţ, Asociaţia Slatina pe mâini bune şi lista continuă.

Rămâne de văzut dacă ICCJ va admite cererea procurorilor după modelul dosarului 2248/104/2015 redeschis de Tribunalul Olt sau dimpotrivă, va infirma.

PS. Pură coincidenţă, chiar în timpul controlului la Primăria Slatina auditorul Cotoşman Florin era avansat comisar cu rang de secretar de stat al Gărzii Naţionale de Mediu.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!