Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

LOVITURA DE GRAȚIE ÎN DOSARUL VÂLCOV ÎNAINTE DE PRONUNȚARE

21. ianuarie. 2018

La ultimul termen înainte de pronunțarea sentinței în dosarul în care Vâlcov este judecat de Inalta Curte de Casație și Justiție pentru mai multe fapte de corupție, lovitura de grație nu a venit din partea procurorului anticorupție, deși a cerut pentru toți inculpații pedepse cu executare orientate spre maximul prevăzut de lege, ci chiar de la unul dintre inculpații din dosar. Lucian Șușală, cel a cărui imagine de ″fost șofer″a încercat să o spele Vâlcov la unul din termenele de judecată(n.n. e drept, o piesă de teatru mult prea ieftină, noroc că intrarea a fost liberă…), bineînțeles nu gratis ci cu speranță(n.n. poate într-o declarație ulterioară cosmetizată a acestuia sau poate într-o reușită de a convinge completul că ″Luci e un băiat inteligent, cu facultate și nu șofer″ prin urmare ar fi putut acționa de capul lui și nu la ordinul ″peștelui cel mare″?!), este singurul din cei cinci inculpați care și-a recunoscut faptele în dosarul de la ICCJ. A recunoscut toate acele fapte pe care începând cu Vâlcov toți ceilalți le-au negat. Nici apărătorul său în pledoaria finală n-a cerut achitarea clientului.

Nu cred că a trecut vreo zi din ultimii ani în care să nu mă gândesc la acest moment, la ce să sun în fața dumneavoastră. Regret că m-am lăsat prins în toată această conjunctură, aș fi ipocrit să spun că fără voia mea, dar nu am înțeles la acel moment gravitatea faptelor, decât mai târziu. Vreau să mă lăsați să am în continuare grijă de fetița mea, de familia mea, de mama mea și de soră mea care suferă de o afecțiune foarte gravă. Regret ceea ce am făcut, vă spun din suflet, în zilele de arest mi-am dat seama că singura mea apărare este doar adevărul, am înțeles atunci că tot ceea ce mi se întâmpla nu era decât o consecință a faptelor mele. Vă rog să mă lăsați să-mi continui viața alături de de fetița mea. Vă mulțumesc. Regret enorm!″

Şuşală vine astfel să pună o nouă piedică în special în încercarea lui Vâlcov, dar şi a celorlaţi inculpaţi, de a obţine achitarea. În timp ce fostul ministru a negat pe tot parcursul procesului acuzaţiile aduse de procurori, Şuşală a recunoscut atât şpaga pe care o colecta de la diverşi oameni de afaceri la ordinul lui dar a povestit și cum s-au derulat lucrurile în majoritatea afacerilor, începând de la renovarea hotelului, la amenajarea cabinetului senatorial şi bineînţeles despre seiful la care avea acces doar el, Bărbulescu şi Vâlcov și unde s-au depozitat de-a lungul timpului banii. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii ICCJ săpămâna viitoare, când este stabilit termenul pentru pronunţarea soluţiei pe fond.

P.S. Nu este exclusă o amânare a pronunțării. Poate avocații ″n-au avut timp″ să depună concluziile, pe principiul ″mai lungește Doamne boala″(deși instanța le-a transmis, verbal, termen de o săptămână…).

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!