Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCELEANU- TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU DELAPIDARE! LUȚĂ VREA ACORD DE RECUNOAȘTERE CU PROCURORUL.

20. decembrie. 2017

Primarul comunei Perieți, Costin Vâlceleanu a fost  trimis  în judecată săptămâna trecută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru infracțiunile de delapidare și fals intelectual.

În acest dosar, Vâlceleanu a fost reținut în luna mai pentru 24 de ore alături de alți funcționari din cadrul primăriei, ulterior fiind plasați sub control judiciar.

În sarcina primarului procurorii au reținut faptul că  în perioada 2012-2014 alături de ceilalți inculpaţi în calitate de angajaţi ai primăriei comunei Perieţi(n.n. care și-au recunoscut faptele), respectiv  ordonator de credit, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.

În același dosar a fost audiat și fostul primar Ion Luță care a recunoscut fapta solicitând chiar încheierea unui acord de recunoaștere cu procurorul.
Vâlceleanu mai are la activ un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului în care  a primit  în luna februarie a acestui an, pedeapsa de opt luni de închisoare, fiindu-i suspendată executarea pe o perioadă de supraveghere de doi ani. Potrivit procurorilor, ″la data de 14.05.2016, în jurul orelor 04:40, inculpatul Vâlceleanu Costin Robert a condus pe drumurile publice din municipiul Slatina autovehiculul marca Suzuki Vitara, cu numărul de înmatriculare OT 04 UIW, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de 1.15 g/l”.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!