Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! UȘURELU DE LA CAO SE EXPLICĂ!

12. decembrie. 2017

Întrebam ieri de ce Primăria Slatina prin inițiator însuși primarul Emil Constantin Stelian Moț dă din pix 4.400.000 lei către Compania de Apă Olt pe motiv de majorare de capital. Proiectul de hotărâre a fost supus la vot în ședința CL Slatina de marți și cum anticipam(să trăiască brelocu′!) treaba e rezolvată, banii sunt ca și intrați în contul companiei. Primarul n-a catadicsit nici să onoreze cu prezența ședința și cu atât mai mult să ofere o explicație cu privire la necesitatea sumei alocată, expunerea de motive ce-i poartă semnătura și în care ar fi trebuit să se regăsească răspunsul la întrebări, fiind numai bună de… mototolit(n.n. să fie moale să nu-i producă răni). C′așa se întâmplă când ″ai spate″! Ne-au luminat și pe noi alții cu privire la cauza durerii în cot de care suferă edilul.

Dar, csf, ncsf, când ai în pix banul public și ești într-o funcție pus de alegători nu primită moștenire, trebuie să mai dai și explicații. În principiu de bună voie, ulterior depinde de măsurile care se dispun…

A venit totuși un răspuns: s-a explicat Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă(n.n. e drept, cu o mică întârziere, tehnica e de vină…). Printr-un comunicat de presă ne informează că suma propusă Adunării Generale a Acționarilor ca majorare de capital se ridică la aproximativ 5.500.000 de lei iar Primăria Slatina ca acționar majoritar va suporta 4.400.000 lei, diferența provenind de la Consiliul Județean Olt, primăriile Scornicești, Piatra Olt, Drăgănești Olt și Potcoava. Și totuși unde se duc banii? Oficial, ″S.C. Compania de Apă Olt S.A a făcut această solicitare acționarilor deoarece operatorul își va extinde activitatea în 17 comune, acest proces presupunând cheltuieli destul de mari,  constând în achiziționarea de echipamente de protecție, de utilaje, amenajarea punctelor de lucru și salarizarea personalului și de aceea am solicitat Adunării Generale a Acționarilor o majorare de capital. Compania de Apă Olt se află deja în proces de extindere a ariei de operare prin înființarea de sedii secundare în orașul Balș și puncte de lucru în comunele Slătioara și Valea Mare. Atât aceste localități, cât și municipiile Slatina și Caracal, orașele Corabia, Piatra Olt, Drăgănești Olt, Scornicești și Potcoava vor beneficia de investiții în sistemele de alimentare cu apă și canalizare prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2016-2020, pentru care societatea asigură cofinanțarea.

Așadar există o explicație. Că-i praf în ochii fraierilor să fie bine să nu fie rău și mai ales liniște, că realitatea va bate sau nu cu cele comunicate oficial azi de CAO vom vedea cu siguranță scris în raportul Curții de Conturi la rubrica abateri și prejudicii. Până atunci nu ne rămâne decât să îl credem pe cuvânt pe Ușurelu.

P.S. Oare dacă Moț trecea în expunerea de motive(n.n. asumată chiar dacă nu redactată, să fim bine înțeleși!!) cu explicațiile de mai sus i s-ar fi mutat durerea din cot la… spate?

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!