Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

LOTUL „TĂTUȚU”- ACHITARE PE GRUP INFRACȚIONAL! PRONUNȚARE AMÂNATĂ ÎN DISJUNGERE.

06. decembrie. 2017

Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus  achitarea tuturor inculpaților acuzați de infracţiunile de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat în dosarul „Tătuțu”.

Lazăr și soția acestuia, achitați pe GRUP, condamnaț cu suspendare pentru evaziune la 2 ani și 8 luni, respectiv : Achită pe inculpatul Lazăr Laurenţiu Ilie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: – constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, conflict de interese în formă continuată.  Achită pe acelaşi inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. În baza art. 207 alin. 3 cod penal actual cu aplicarea art. 35 alin. 1 cod penal actual şi art. 5 cod penal actual Condamnă pe inculpatul Lazăr Laurenţiu Ilie la 2 ani închisoare. În baza art. 48 cod penal actual raportat la art. 295 cod penal actual şi art. 66 alin. 1 şi 2 cod penal actual şi art. 5 cod penal actual condamnă pe acelaşi inculpat la 2 ani închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b cod penal actual.Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă cu închisoarea, rezultând pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare, 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b cod penal şi pedeapsa accesorie constând în interzicerea exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b cod penal. În baza dispoziţiilor art. 91 cod penal actual. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe perioada unui termen de supraveghere de 4 ani.

 Achită pe inculpata Lazăr Valeria sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: – constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, spălare de bani , folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii ori într-un scop contrar intereselor acesteia. Condamnă pe inculpata Lazăr Valeria la 2 ani închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza I, lit. b cod penal de la 1969.

Gheorghiceanu și Voiculescu au fost achitați pentru toate infracțiunile reținute de procurorii DIICOT Craiova în sarcina lor: Achită pe inculpatul Gheorghiceanu Bogdan Ciprian sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: – constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Achită pe acelaşi inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: – abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, complicitate la şantaj în formă continuată. Achită pe inculpatul Voiculescu Liviu Dumitru sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: – constituire sau aderare la un grup infracţional organizat , organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, conflict de interese .

Inculpaţii Buzatu Mihai Răzvan şi Buzatu Bogdan Alexandru au fost achitați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat și au fost condamnați la câte 3 ani de închisoare cu suspendare pentru celelalte infracțiuni:  Achită pe fiecare dintre inculpaţii: Poteraş Leonard Ionuţ, Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian şi Morusi Radu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat. Achită pe fiecare dintre inculpaţii Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian şi Morusi Radu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Achită pe fiecare dintre inculpaţii Poteraş Leonard Ionuţ, Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian şi Morusi Radu pentru infracţiunea prevăzută de art. 330 cod penal de la 1969 ( jocul de noroc). În baza art. 396 alin. 6,8 cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. f cod procedură penală Încetează procesul penal cu privire la infracţiunea de organizare şi desfăşurare de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc reţinută în sarcina inculpatului Poteraş Leonard Ionuţ.

Gheorghe Bădiță, cercetar și judecat în același dosar a fst condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare.

Instanța a disus totodată menținerea  măsurii asiguratorie instituită prin ordonanţa nr. 174D/P/2011 din 13 iunie 2013 a procurorului din cadrul DIICOT – ST Craiova cu privire la bunurile imobile proprietatea inculpaţilor Lazăr Laurenţiu Ilie şi Lazăr Valeria. și confiscarea de la inc. Poteraş Leonard Ionuţ a aparatelor de joc de tip slot maşine şi sumele de bani rezultate din exploatarea acestora şi ridicate de organele de cercetare penală. Decizia de azi a Tribunalului Dolj  nu este definitivă.

În dosarul disjuns în care sunt judecați mai mulți salariați de la Finanțe aceeași  instanță a amânat pronunțarea pentru data de 13 decembrie.

În rechizitoriul întocmit procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată în acest dosar a 21 de persoane.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!