Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

POVESTEA, CÂT COSTĂ POVESTEA? CU MINNIE, GOOFY, BĂSESCU, DUMI ȘI BINEÎNȚELES MOȚ!

03. decembrie. 2017

Viziunea bate povestea. Faptul că deși încă de la 1 octombrie cei de la Direcţia de administrare a străzilor şi iluminat public s-au apucat să împodobească orașul, azi iluminatul  stradal festiv încă nu funcționează în tot orașul, și peste ″tradiția″ ca luminile să fie aprinse chiar de fiul primarului, un gest care poate pentru  copiii din centrele de plasament ar fi fost o imensă bucurie, chiar un dar de Moș Nicolae (n.n. păi numai Toma să-și comande afișe cu nepotul alături, sau de fostul primar, sau Prina să se pozeze alături de cei doi copii la adăpostul de câini, continuă Moț! ) sunt chestiuni care țin până la urmă de cât de dezvoltat sau nu au unii simțul penibilului.  Se pare că va trebui să ne obișnuim cu ideea că  trăim un timp în care unii consideră că pot spune orice fără niciun filtru interior, fără să se mai întrebe dacă asta se cuvine sau nu, deoarece i-a părăsit pe veci simțul penibilului.

Trecând peste aceste chestiuni, e clară viziunea: obrazul subțire cu cheltuială se ține! ″Avem lumini, avem spectacole, avem colindători, avem distracție și voie bună. Vom avea o lună de poveste″(Emil Moț, primarul Slatinei). Avem, avem, da′ ″povestea″, cât costă ″povestea″?

Păi să începem cu… decorul.  După ce anul trecut(primul an de mandat!) municipalitatea a achiziționat ornamente decorative de iarnă în valoare de  790.000 lei, fără TVA, anul acesta a mai a alocat din bugetul local pentru iluminatul stradal alţi bani. Vreo 350.000 de lei. Păi se putea fără Mickey și Minnie? Nu  se supărau Goofy și Donald? Da′ și mai tare nu se supăra Dumi dacă Emil nu achiziționa ornamente care să-i lumineze și lui noua viziune  din  parcul de peste stradă de statuia lui A.I. Cuza. (n.n. încă e o enigmă, nu se știe dacă sursa de inspirație a tunelului este aceeași cu a buchetului de pe Grădiște). De 1 Decembrie a fost paradă. A fost, cum a fost, asta e, ăștia suntem…

Primăria a modificat special Strategia anuală de achiziție publică și-a introdus, cum e mai bine prin cumpărare directă(!!), Achiziția de stegulețe, cocarde tricolore și  fulare în valoare de 32.749 lei fără TVA. Ziua Națională a României a fost  doar încălzirea. Ce urmează e de toți banii. Cum am arătat contractul pentru ″Târgul de Crăciun″ a fost adjudecat de nelipsita din decor SC ART STAR SOUND MASTER SRL SC.  Cum ne-am obișnuit deja deși s-a scurs abia un an și jumătate din mandat, primarul nu lasă nimic la voia întâmplării. Ș atunci nu avea cum să lase tot greul pe umerii vărului Băsescu și mai ales la banii ăștia- – 50.420 lei valoarea contractului. Tot prin dispoziția primarului, în baza referatului emis de Serviciul Cultură Sport, au fost demarate procedurile legale pentru achiziționarea Serviciului de amplasare și dotare stand cu produse tradiționale  românești în valoare de 14.000 lei fără TVA. Asta e, ăștia suntem. Noi, la supărare, bem!

Și pentru că numai mâine nu-i poimâine, trebuia spusă și ″Povestea lui Moș Nicolae″. La Slatina, în baza aceleiași dispoziții nr. 903 din 15.11.2017, povestea face 50.420 lei tot fără TVA. Dar trebuie să vină și Moș Crăciun. Nu-l aduce văru prin contract, îl aduce tot Primăria Slatina care-i bagă în desagă vreo 82.410 lei fără TVA. Pe lângă toate acestea, ca ″mărunțișuri″ municipalitatea a mai achiziționat și vreo doi brazi naturali în valoare de 1800 lei.

Iată așadar cum s-a scris în linii mari și cifre, povestea. Care, să nu uităm se încheie pe Esplanadă cu Revelionul în aer liber atribuit, se știe,  aceluiași Robert Băsescu!

Asta e, ăștia suntem…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!