Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ACHITARE! NICI UN VINOVAT PENTRU MOARTEA COPILULUI DE 13 ANI ÎNECAT LA PLAJA OLT!

26. noiembrie. 2017

La trei ani de la moartea tânărului de 13 ani înecat la Plaja Olt, inaugurată fără autorizaţie de funcţionare, cu o serie de nereguli CONSTATATE(!!!) de instituţiile abilitate, cunoscute de administratorii complexului dar ignorate cu desăvârşire însă în același timp cu mare fast a venit și prima decizie a instanței:ACHITARE ÎN MASĂ!

Tip solutie: Achitare
Solutia pe scurt: I. În baza dispoziţiilor art. 386 alin. 1 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru care inculpatul Ciobanu Constantin Cristian a fost trimis în judecată formulată de către reprezentantul convenţional al acestuia. II. În baza art. 396 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza întâi din Codul de procedură penală, achită pe inculpaţii Ciobanu Constantin Cristian, Stana Luis Costelini şi Bărbuţi – Andrei Marian – Daniel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Abuz în serviciu, faptă prev. şi ped. de art. 297 alin. 1 din Codul penal.

Constată că Clubul Sportiv Municipal Slatina nu s – au constituit părţi civile în cauză. III. În baza art. 396 alin. 1 şi 5 din Codul de procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. c din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Ciobanu Constantin Cristian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Ucidere din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal. În baza art. 19 şi 397 din Codul de procedură penală, respinge ca nefondată acţiunea civilă formulată de către reprezentantul Ministerului Public în numele persoanelor vătămate minore şi de către părţile civile Crau Valerica, Purecel Ionuţ Laurenţiu şi Purecel Daniela Florentina Alina, în legătură cu infracţiunea de Ucidere din culpă. Constată că persoana vătămată Purecel Adrian nu s – a constituit parte civilă în cauză.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare conform art. 410 din Codul de procedură penală. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2017.

 În ceea ce priveşte acţiunea civilă formulată de către reprezentantul Ministerului Public în numele persoanelor vătămate minore şi de către părţile civile Crau Valerica, Purecel Ionuţ Laurenţiu şi Purecel Daniela Florentina Alina, în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu instanţa a decis să o lase nesoluţionată.  Totodată judecătorul a respins, ca nefondată, cererea formulată de părţile civile de obligare a inculpaţilor şi a părţilor responsabile civilmente la plata unor sume de bani cu titlu de cheltuieli judiciare – onorariu avocat, cheltuieli privind deplasările în cursul procedurii judiciare. Aşadar nu există nici un responsabil pentru că  în iunie 2014, într-o piscină inaugurată cu mare fast de autorităţile locale- vezi cum culegeau laurii investiţiei Darius Vâlcov, Minel Prina, Paul Stănescu, Marius Oprescu, Daniel Bărbulescu giraţi de garantul respectării legii, prefectul Neacşu, şi-a pierdut viaţa un copil. A plătit cu viaţa pentru că a crezut în vorbele celor de mai sus, responsabili doar cu voturile nu şi cu respectarea legii? Se pare că da! Cât valoarează viaţa unui om, cu atât mai mult a unui copil(n.n. putea fi copilul oricui!!!)? ZERO! Dovada e mai sus! Oficialităţile n-au pus preţ pe autorizaţii, n-au pus preţ pe siguranţa celor ce au călcat pragul Clubului iar instanţa a decis că totuşi nu există vinovaţi. Poate doar mortul… Din nou!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!