Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AŞA CEVA… LAVINIA ŞANDRU N-A PRIMIT NICI UN BAN ÎN URMA DIVORȚULUI DE VÂLCOV!

21. noiembrie. 2017

Fosta soție a lui Darius Vălcov a  fost audiată marți la ICCJ în dosarul în care acesta este judecat pentru fapte de corupție. A povestit despre cele trei nunți organixate la Slatina, Neptun şi Târgu Mureș, din care ştie că au obținut sume consistente de bani,  însă nu a putut preciza cu exactitate cât: „Cu prilejul nunții am organizat 3 evenimente, unul la Slatina, unul la Neptul şi un eveniment la Târgu Mureș. Botezul fetiței l-am organizat la București. La Slatina știu că au fost peste 400 invitați, 250 la Târgu Mureș si 200 la Neptun și în jur de 300-400 invitați la botez. La Slatina l-au sprijinit părinții lui Darius, ei au organizat evenimentul, la Targu Mureş au plătit părinții mei şi la Neptun a fost un cadou din partea nașului nostru de cununie si apoi de botez. Botezul l-am susținut noi. Din câte îmi aduc aminte au fost sume mari de bani.  Cea mai mare la Neptun, în jur de 200 de mii de euro,  chiar spre 300 de mii de euro. La botez tot 200 mii euro, dar au fost și cheltuielile…

Din acestea cam ce sume v-au rămas efectiv, a întrebat judecătorul. „Nu am stat să le contabilizez. Știu că am avut o discuție după nunta și Darius a zis că nu ar fi rău să investim. Nu imi amintesc să fii discutat exact în ce anume să investim. Stiu ca discuțiile pe care le aveam erau la modul că banii investiți trebuiau să fie investiți încât să nu se devalorizeze, să rămână peste ani pentru copii. Eu eram parlamentar la acea vreme.

Ca şi fostul soț, nici Şandru nu a declarat tot darul din nunti și botez deși la acel moment era parlamentar al României.

„Chiar am avut o discutie cu Darius despre acest aspect. Nu ar fi trebuit potrivit formularului dar am zis că nu ar fi rău să declarăm măcar o parte. Știu că o mică parte am trecut atunci în declarația de avere. Era o sumă pe care am zis să o punem în conturi pe care să o folosim pentru diverse plăți, pentru carduri.. Cred că aproximativ 200 mii euro.”

Despre tablourile găsite de procurori la perchezitii martora a declarat că nu are cunoștință, însă și-a adus aminte că la nuntă a primit câteva tablori despre care nu mai știe nimic azi.

„La Slatina am primit în jur de 8-10 tablouri și la Neptun. Nu imi aduc aminte câte. Nu știu ce valoare că nu am luat cadourile să le evaluez. Erau picturi frumoase, am primit chiar de la familia pictorului Vergulescu două la Neptun. Le-am pus pe pereți, ce se face cu niște tablouri. Nu știu ce s-a întâmplat cu ele ulterior.”

Alte rude din familia extinsă, rudele de sânge ale incultatului au achizitionat tablouri în perioada în care a fost căsătorită cu inculpatul, a vrut să știe apărătorul lui Vâlcov. „Lumea își lua câte un tablou. Dar nu achiziționau cu tirul. Inclusiv sora lui imi arăta două tablouri. Acum ne temem să mai vorbim după tot ce s-a spus. Vai și amar de pictori dacă își mai permit să mai picteze… Chiar și Darius a mai cumpărat 3 tablouri. Știu despre trei pe care le-au cumpărat dar deja în România să mai colecționezi tablouri, nu mai e..”

In urma divorțului de inculpat Lavinia Şandru nu a rămas cu nici un ban. Nu pentru că fostul soț ar fi refuzat ci pentru că ea nu a cerut: „Prin ceea ce trece Darius și familia vă dați seama că nu stau de așa ceva. M-ar bate D-zeu să mă gandesc la așa ceva. Nu s-a pus problema primirii vreunei sume.” Toți banii au ramas la Vâlcov pentru investiții. A se vedea rechizitoriul şi planurile de afaceri predate de finii Bărbulescu la DNA!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!