Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JUDECAT PENTRU FALS ÎN DECLARAȚII ȘI CONFLICT DE INTERESE, PRIMARUL DE LA COTEANA- ÎNGROPAT DE PROPRIUL VICEPRIMAR.STUDII… 8+3!!!

14. noiembrie. 2017

De fals în declarații îl acuză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pe primarul de la Coteana, la declarații s-au împotmolit și martorii aduși în apărare. Emoția bat-o vina a făcut ca memoria să le joace feste. Dacă la urmărirea penală au declarat că documentele privind cele trei contracte atribuite de Primăria Coteana prin semnătura lui Costea ca președinte al comisiei fix firmei deținută de fratele său, erau completate atunci când le-au fost aduse la semnat, marți, la Judecătoria Slatina doi dintre martori s-au răzgândit. Normal că fără nici o legătură cu faptul că la momentul în care se derulează acest proces inculpatul le este șef… (n.n. suprem!!!)

Vă mențineți declarația de la UP(n.n.în care au declarat și semnat că documentele erau completate olograf). Răspunsul a fost da sigur însă ce-a urmat e cu semnul întrebării: o fii, nu o fii mărturie mincinoasă, știu procurorul și judecătorul. Noi ne rezumăm la declarațiile din ședința publică.

Martor Aritica Vâlcea: Imi mențin declarația dată la urmărirea penală

Judecător: Când ați semnat acele documente erau completate?

Martor Aritica Vâlcea: Nu erau completate. Erau în alb

Judecător: Cum vă explicați atunci că la UP ați zis că erau completate?

Martor Aritica Vâlcea:Cred că eram emotivă atunci!

Procuror: Ați sesizat organele abilitate cu privire la presiunile la care spuneți că erați supusă?

Martor Aritica Vâlcea: Nu!

Procuror: Conștientizați ce înseamnă să puneți semnătura pe un document în alb? Conștientizați gravitatea faptei? Ați zis că nu cunoșteați procedura de licitație. Ce v-a împiedicat să studiați legislația?

Martor Aritica Vâlcea: Da…, știu. Nu știu, eram femeie divorțată cu doi copii în facultate…

Tot emoțiile  spune și al doilea martor că au au determinat-o să susțină contrariul celor declarate în fața procurorului. Bineînțeles că nu poate exista nici o legătură între schimbarea declarației, azi în confirmarea celor spuse de inculpat, și faptul că martorul Făină Paula e proaspăt angajată în Primăria Coteana pe postul de casier. Doar emoțiile, după cum însăși a declarat sub jurământ: De ce la UP ați spus că erau completate documentele olograf. Știți ce înseamnă olograf? Da, știu. Nu știu de ce am zis atunci așa. Poate din cauza emoțiilor!⁄ Și acum mai aveți emoții? Puține…

Toți martorii audiați au declarat în fața judecătorului că respectivele documente le-au fost aduse la semnat în 2015  iar ei le-au semnat de frica primarului Victor Dima. Când anume în 2015 nu au putut preciza nici unul, cert este, că sub jurământ sau fără, realitatea e imposibil de contestat. Doar ca o precizare în… treacăt, Victor Dima a murit pe 5 februarie 2015, după o lungă perioadă de agonie(n.n.imobilizat în casă, la pat, nu pe scaunul din primărie). Probabil și din acest motiv actualul viceprimar, deși bine intenționat a cam dat-o de gard ca martor al apărării! Nu i-a ieșit, ba dimpotrivă! A spus că-și menține declarația de la urmărirea penală și în completare nu a negat că documentele erau completate olograf doar că el nu le-a putut observa pentru că le-a semnat în grabă, era poștaș și ″aveam treabă trebuia să împart plicurile și pensiile la oameni″.

Judecător: Ați spus că erau completate.

Martor Stoichicescu Marian: da, erau completate dar nu am văzut ce scria, că dădea repede foile să le semnez. V-am zis domn′ președinte nu aveam timp, mă grăbeam la servici

Abia când avocatul inculpatului a intervenit viceprimarul a încercat  ″o nuanțare″. ″Nu știu dacă aveau nume, nu cred. Prima foaie nu era completată și cred că nici celelalte. Le semnam domnu′ președinte, ne chema primarul în birou și stătea lângă noi″

Judecător: Dacă la vremea când ați semnat documentele, în 2015 spuneți, când stătea fostul primar Dima lângă dumneavoastră, nu erau completate de unde știți că atunci ați semnat documentele care fac obiectul acestei cauze?

Martor Stoichicescu: De unde știu? Păi nu știu, bănuiesc, de unde să știu ce am semnat atunci, sunt de atâta timp. Și am semnat domnu′ președinte… fără număr, ca să vă spun realitatea.

Judecător: Când ați semnat, înainte sau după efectuarea lucrărilor?

Nu știu. Cine știa domn președinte?

Judecător: Între închisoare și pierderea locului de muncă de ce vă e mai frică?

Păi și locul de muncă domn președinte că vedeți ș dumneavoastră ce greu se găsește azi!

Judecător: Nu puteți să îmi spuneți de ce vă e mai teamă.

Pai si de închisoare dar ș de locul de muncă…

Procuror: Conștientizați ce înseamnă să semnați în alb?

Asta e! Mi-am asumat!

Un moment de… încurcătură a apărut când avocatul inculpatului a adus în discuție pregătirea redusă(ca ani de studiu) a martorului după ce inițial a insistat să îl întrebe dacă stăpânește semnificația termenului ″olograf″.

Avocat: Ce pregătire are martorul. Ce studii?

Martor Stoichicescu: Medii

Avocat: Ce înseamnă medii domn președinte? Liceul sau ce? Ați făcut liceul sau 8 clase.

 Da. Opt clase. Opt plus trei.

Avocat: Trei se referă la profesională? Pentru că știți, la profesională nu prea se face arte, mai mult pe specializare într-o profesie.

 Da. Opt clase și trei profesională

Tot la termenul de marți a fost audiat și secretarul Primăriei Coteana care și-a menținut și în instanță cele declarate în fața procurorilor potrivit cărora documentele erau  completate când i-au fost aduse la semnat, iar despre faptul că firma cu care se încheiaseră cele trei contracte era a fratelui inculpatului a arătat că aveau cu toții cunoștință. Totodată aceasta a recunoscut că nu au avut activitate comisiile de recepție a lucrărilor, fapt confirmat inclusiv de constructor, audiat și el.

PS. Partea interesantă urmează. Despre cum s-a urcat scroafa în copac și cât de privighetoare se crede atunci când pune pe fugă un martor chiar de sub nasul judecătorului. Bine că s-au întors să îi ia pălăria…  

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!